Index / Cars / How to Read OBD 2 Codes Met een Check Engine Light

Share This Post

Cars

How to Read OBD 2 Codes Met een Check Engine Light

Het lezen van OBD 2 foutcodes met behulp van niets meer dan een check-motor licht als je gids normaal werd gedaan op oudere voertuigen die in de jaren 1970, 1980, en een aantal auto's die in de vroege jaren 1990 voordat de onboard diagnosesysteem (OB

AdvertisementHet lezen van OBD 2 foutcodes met behulp van niets meer dan een check-motor licht als je gids normaal werd gedaan op oudere voertuigen die in de jaren 1970, 1980, en een aantal auto's die in de vroege jaren 1990 voordat de onboard diagnosesysteem (OBD) werd populair. Engine codes leiden tot de "check-engine" licht en waarschuwen dat er een ernstig probleem met een of meer van de sensoren, kleppen of solenoïden op uw voertuig. Als de motor van uw auto code onder de OBD-2-systeem kan worden gelezen met behulp van alleen de check-motor licht, kunt u echter de contactsleutel methode te gebruiken om de codes te lezen.

Steek de sleutel in het contactslot.

Draai de contactsleutel naar de stand en vervolgens naar de stand snel. Normaliter is een exacte volgorde van de "aan-uit-aan-uit-aan" moet binnen vijf seconden. Dit zal ertoe leiden dat de "check-engine" lampje te knipperen.

Tel het aantal keren dat de check-engine lampje knippert. Er zullen twee sets van knipperen. Bijvoorbeeld, als de cheque motor tweemaal knippert, geeft dit aan "2." Er wordt een pauze, en dan zal de tweede set beginnen. Bijvoorbeeld, als de tweede set driemaal knippert, geeft dit aan "3" De juiste manier om dit probleem code te lezen zou zijn "23." De "23" verwijst naar de genummerde code in de dienst handleiding van uw voertuig.

Share This Post