Index / Cars / How to Get kracht uit een 305 Chevy

Share This Post

Cars

How to Get kracht uit een 305 Chevy

De 305-kubieke-inch small block Chevrolet motor werd ontworpen om een ​​breed scala aan auto's uit de jaren 1970 van stroom door middel van de jaren 1990 met inbegrip van de Chevy Camaro. Terwijl de Chevy 305 motor wordt beschouwd als onder aangedrev

AdvertisementDe 305-kubieke-inch small block Chevrolet motor werd ontworpen om een ​​breed scala aan auto's uit de jaren 1970 van stroom door middel van de jaren 1990 met inbegrip van de Chevy Camaro. Terwijl de Chevy 305 motor wordt beschouwd als onder aangedreven door hot rod liefhebbers, veel bedrijven bieden after market onderdelen aan de pk's van deze motor te verhogen. Sommige verbeteringen zijn uit delen die aan de motor kan worden toegevoegd. Andere verbeteringen vereisen dat de motor uit de auto worden verwijderd en herbouwd.

Bolt-on Upgrades

Vervang het uitlaatspruitstuk. De voorraad uitlaatspruitstuk van de 305 motor beperkt de luchtstroom van de motor toenemende tegendruk. Tegendruk is het resultaat van een voorwerp voor de luchtstroom waardoor lucht wordt opgebouwd achter de obstructie en toenemende druk. Deze tegendruk leidt uitlaatgassen vervuilen de nieuwe brandstof-luchtmengsel in de verbrandingskamer reducerende vermogen. De kop- en andere aftermarket uitlaatspruitstukken ontworpen voor Chevy 305 verhoging van de stroom van uitlaatgassen afneemt tegendruk en vergroot het vermogen van de motor.

Vervang het inlaatspruitstuk en carburateur. Aftermarket inlaatspruitstukken ontworpen voor de Chevy 305 verhogen en glad uit de stroming van lucht en brandstof naar de motor. Een grotere carburateur voor de Chevy 305 verhoogt ook de stroom lucht in de motor. De vermindering van de luchtweerstand en turbulentie zorgt voor de efficiënte levering van de brandstof / lucht lading naar de cilinders en een betere pk.

Voeg koude lucht inductie. Standaard inductiesystemen met papieren luchtfilters weer de luchtstroom naar de motor te beperken. Koude lucht inductie systemen verminderen de weerstand en de temperatuur van de aan de motor toenemende pk lucht. Een effectief systeem een ​​koude lucht te produceren voor de Chevy 305 die de stroom van koele lucht naar de motor verbetert. De filters verminderen de stof en andere deeltjes die slijtage te maken op de motoronderdelen.

Vervang de computer chip. Nieuwere auto's met computergestuurde elektronische ontsteking systemen zie je een pk stijging met speciale aftermarket computerchips. Deze chip is ontworpen om de prestaties profiel van de auto zich wijzigen ten gunste van extra vermogen. Sommige computerchips voor verschillende Chevy auto's met de 305 cubic inch motor aanbod winsten tot 75 pk.

de Engine Rebuilding te verhogen Horsepower.

Boring en slijpen de cilinders. Het herbouwen van een motor aan vermogen te verhogen is een belangrijke onderneming. Het vereist het verwijderen van de motor van het voertuig en strippen tot in de kern. Boring en honen elke cilinder en het vervangen van de zuigers en ringen vergroot de cilinderinhoud van de motor en herstelt verloren compressie van versleten ringen en leeftijd. Een auto-machine winkel met een cilinder saaie machine nodig.

Vervang de nokkenas. Afhankelijk van de vereisten van de eigenaar, kan aftermarket nokkenassen vermogen en het ondereinde en het boveneinde van de motor RPM bereik vergroten.

Poort en polijsten de hoofden. Op dezelfde manier als een aftermarket inlaatspruitstuk, porting en polijsten elke klepzitting verhoogt de doorstroming van lucht in en uit de motor door het elimineren van beperkingen. Het biedt ook een gladder en beter passende zitting voor elke klep voorkomt lekken wanneer de klep gesloten is.

Share This Post