Index / Tuin / How to Feed Moss

Share This Post

Tuin

How to Feed Moss

Hoewel tuinders overwegen vaak mos een probleem, kan het ook een aantrekkelijke aanvulling op het landschap. Mos groeit alleen in gebieden met een goede lucht- en waterkwaliteit, die u helpen uw omgeving te controleren. Mos houdt ook vocht en voeding

AdvertisementHoewel tuinders overwegen vaak mos een probleem, kan het ook een aantrekkelijke aanvulling op het landschap. Mos groeit alleen in gebieden met een goede lucht- en waterkwaliteit, die u helpen uw omgeving te controleren. Mos houdt ook vocht en voedingsstoffen in de bodem. Het vermindert erosie en dient als het hele jaar door bodembedekker. Moss vergt weinig onderhoud zodra u het vast in uw tuin, maar u kunt het voeden om het te helpen bloeien.

Wat je nodig hebt

 • Bladblazer

  Gedroogde magere melk of karnemelk

  Water

  Gieter

  Emmer

  Jute of kaasdoek zak

  Gedroogd of verse koeienmest

Gebruik een bladblazer om zaden en conifeer naalden te verwijderen op het mos, omdat ze uiteindelijk mos kunnen smoren. Pick-up zwaarder puin met de hand.

Gebruik je handen op iets anders dan mos planten in het gebied terug te trekken omdat zij de concurrentie kunnen presenteren en belemmeren mos groei.

Meng 1 deel gedroogde magere melk of karnemelk en 7 delen water. Gebruik een gieter aan het mengsel een dag van toepassing op de mos tweemaal voor twee weken in het voorjaar. Dit maakt de bodem zure en meer geschikt voor mos.

Plaats verse of gedroogde koemest in een jute of kaasdoek zak. Vul een emmer met water en steile de zak in het voor drie weken. Gooi de zak en bewaar de bak. Breng het water in de emmer op de mos wanneer zulks ongezond.

Water mos als het weer is warm en droog. Moss kan meestal tolereren droogte goed, maar het groeit het beste met veel vocht.

Share This Post