Index / Sport en fitness / How To clip in - en uitslag - Shimano Bike Pedalen

Share This Post

Sport en fitness

How To clip in - en uitslag - Shimano Bike Pedalen

Shimano SPD-stijl weg pedalen, of ze nu de high-end Dura-Ace model of de koopje geprijsde 540, werken allemaal relatief hetzelfde. Met een drie-punts cleat die hecht aan de schoen, de rijder in staat om clip in de pedaal en daardoor efficiënter overd

Advertisement

Shimano SPD-stijl weg pedalen, of ze nu de high-end Dura-Ace model of de koopje geprijsde 540, werken allemaal relatief hetzelfde. Met een drie-punts cleat die hecht aan de schoen, de rijder in staat om clip in de pedaal en daardoor efficiënter overdracht van de kracht van haar benen om de crankarmen van de fiets. Voor de nieuwe ruiter, echter, het knippen in en uit de pedalen kan een zenuwslopende ervaring. Het hoeft niet zo te zijn. Leer de basis en je zult in staat zijn om clip in --- en losklikken --- met gemak.

Wat je nodig hebt

Shimano SPD-SL racefiets pedalen en klampen, SPD-compatibele fietsschoenen

Begin met het veiligstellen van de klamp aan je schoen. De beste positie is gecentreerd onder de bal van je voet, met de punt van de driehoekige klem naar voren. Eenmaal in positie, draai de drie bouten met een 4 mm inbussleutel.

Om de klem in het pedaal te gaan, beweeg je voet naar voren en neer op ongeveer een hoek van 45 graden aan het pedaal, zodat de voorkant van de klem glijdt onder de lip aan de voorkant van het pedaal. Oefen op een veilige plaats voordat u het probeert op straat. Gebruik een vaste trainer, of vriend, om u te helpen de fiets te stabiliseren.

Met het tabblad voorkant van de kikker verslaafd onder het pedaal lip, treden op het pedaal om de achterkant van de klamp vastklikken in het pedaal. Het pedaal maakt gebruik van veerspanning, dus je hoort een hoorbare klik.

Om uw schoen unclip uit het pedaal, draai uw hiel opzij en uit de buurt van de fiets. De praktijk is een must. Met één voet stevig op de grond, proberen innemend en de andere voet een paar keer vrijgeven onder de knie krijgen van het. Het is een simpele beweging, maar wel een die je wilt onder de knie te hebben voordat u in de straat.

Wanneer u klaar om te rijden bent, clip een voet in een pedaal, en naar voren te duwen om de fiets rollende start. Als je een stabiele en vooruit bent, herhaalt u het proces met de andere voet.

Hints

Het naderen van die eerste stopbord? Clip een voet van tevoren, en zijn klaar om het te plaatsen op de grond om jezelf te stabiliseren. Wees op uw hoede van het verschuiven van uw gewicht in de richting van de beveiligde voet. Als je dat doet, bent u aansprakelijk om te ontdekken kun je niet snel genoeg los te maken en zal ten val op de grond. Schaam u niet. Het is er gebeurd met de beste van ons!

Share This Post