Index / ouderschap / How to Build Self Esteem in Preteen Girls

Share This Post

ouderschap

How to Build Self Esteem in Preteen Girls

De preteen jaren zijn enkele van de meest moeilijke, moeilijke tijden voor zowel ouders als kinderen. Preteen meisjes zijn nog maar net begonnen om lichamelijk en hormonale veranderingen die ze kunnen maken meer zelfbewuste, minder vertrouwen en in t

AdvertisementDe preteen jaren zijn enkele van de meest moeilijke, moeilijke tijden voor zowel ouders als kinderen. Preteen meisjes zijn nog maar net begonnen om lichamelijk en hormonale veranderingen die ze kunnen maken meer zelfbewuste, minder vertrouwen en in toenemende mate bezorgd over wat andere mensen ervaren - vooral hun leeftijdsgenoten - denken. Een sterk gevoel van eigenwaarde zou kunnen helpen uw preteen zich zekerder voelen en helpen haar te beschermen tegen de impact van een aantal van deze problemen. Een gezond niveau van zelfvertrouwen helpt kinderen conflicten makkelijker hanteren en weerstand bieden aan de negatieve druk van de wereld, volgens KidsHealth.

Model positief gedrag en houding. U bent een van de meest krachtige rolmodellen voor uw dochter, zegt talkshow host en geestelijke gezondheid expert Dr Phil McGraw in een artikel voor zijn website. Als ze getuigen u negatief over je zelfbeeld gevoel of het verslaan van jezelf voor zaken als gewicht of het uiterlijk, zou ze nemen deze houding ook. Modelleren geval, gezond gedrag kan helpen bij het bevorderen van een gezond gevoel van eigenwaarde en zelfacceptatie.

Identificeer onjuiste of negatieve denkpatronen en gedragingen. Help haar vervangt deze onjuiste of zelfvernietigend concepten met meer positieve, realistische overtuigingen, adviseert KidsHealth. Als je je dochter hoort zetten zich neer voor zijn vet of dom, stap onmiddellijk op deze treinen van het denken te stoppen. Wees vooral waakzaam zijn voor vergelijkingen met beroemdheden of modellen in tijdschriften, adviseert Dr. Phil. Het is gemakkelijk om het lichaam te verwarren zelfbeeld met, en als ze voelt alsof ze niet meten, kan haar zelfvertrouwen lijden.

Bevestigen haar positieve kwaliteiten en voort te bouwen op haar sterke punten. Het bieden van mogelijkheden om haar unieke talenten te tonen haar kan helpen bouwen aan een gezond gevoel van eigenwaarde en bevordert gevoelens van self-efficacy. Als ze de kunst of muziek geniet, overweeg dan inschrijven haar kunst of muziekles. Als ze houdt van sporten, aan te moedigen haar aan een intramurale team te versterken. Als kinderen zo veel mogelijk kansen om te schitteren, zijn ze meer kans om positieve niveaus van eigenwaarde te ervaren.

Weer te geven steun en bieden onvoorwaardelijke liefde. Een van de belangrijkste factoren bij de opbouw van een gezonde eigenwaarde is ouderlijke liefde en en een positieve familiale omgeving, zegt KidsHealth. Laat haar weten dat je van haar houdt en accepteert haar om precies wie ze is, zoals ze nu is.

Raadpleeg een gekwalificeerde professionele geestelijke gezondheidszorg als je het gevoel alsof ze worstelen met bepaalde onderwerpen, lichaamsbeeld en zelfacceptatie zoals. Terwijl bijna alle jonge tieners last heeft van deze problemen, kan het soms een teken van een mogelijke psychische probleem. Counseling kan helpen smoren deze problemen in de kiem en haar helpen ontwikkelen van een gezondere gevoel van eigenwaarde.

Share This Post