Index / Hobby's, Games & Toys / How Do Plants Store energie tijdens de fotosynthese?

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

How Do Plants Store energie tijdens de fotosynthese?

Fotosynthese is het proces planten en sommige algen te gebruiken om licht energie om te zetten in chemische energie opgeslagen als suiker. Planten hebben alleen koolstofdioxide (CO2) en water (H2O) voor de fotosynthese om te werken. Dit gebeurt in de

Advertisement

Fotosynthese is het proces planten en sommige algen te gebruiken om licht energie om te zetten in chemische energie opgeslagen als suiker. Planten hebben alleen koolstofdioxide (CO2) en water (H2O) voor de fotosynthese om te werken. Dit gebeurt in de bladeren van de planten, met name chloroplasten het blad cellen '. Chloroplasten zijn vol van chlorofyl, een groene pigment sleutel tot fotosynthese. De opgeslagen energie tijdens de fotosynthese begint de stroom van energie en koolstof onderaan de voedselketen. Alle energie die we consumeren via de voeding is een direct of indirect gevolg van de energie opgeslagen door fotosynthese.

De formule die fotosynthese beschreven is 6CO2 + 6H20 + lichtenergie C6H1206 + = 602. Wat dit reactievergelijking betekent dat fotosynthese combineert lichtenergie met zes moleculen kooldioxide en zes moleculen water met zes moleculen van zuurstof en een molecuul van suiker te produceren .

Fotosynthese is verdeeld in twee fasen: licht en donker reactie reactie. Het licht reactie zet lichte energie in adenosine trifosfaat (ATP) en andere componenten die nodig zijn in het donker podium. Deze stap vindt plaats in de thylakoidmembraan, een membraan gevonden in chloroplasten.

De donkere reactie maakt gebruik van ATP en andere producten die in het licht reactie op CO2 om te zetten in suiker. Dit gebeurt binnen de stoma van de plant en heeft geen licht nodig. De belangrijkste cyclus in deze fase wordt de Calvin cyclus, die drie fasen heeft. Eerste fase, ook wel koolstofbevestiging fase is wanneer CO2 wordt toegevoegd aan een ribulosedifosfaat (RuBP), een vijf-koolstof suiker. In fase twee ATP gebruikt wordt gebruikt om het product van de eerste fase om te zetten in suiker. De derde fase, of regeneratie fase, gebruikt opnieuw ATP aan de reserve niveaus van RuBP in de cel te regenereren, de voltooiing van de cyclus.

ATP is een essentieel onderdeel van het proces van fotosynthese. Biologen beschouwen het als de munteenheid van het leven, want het is cel favoriete bron van energie te doen zo ongeveer alles, van bewegende spieren waardoor de ademhaling.

Planten gebruiken licht energie om de fotosynthese te starten en de brandstof voor de opslag van energie in suikers. Licht is opgedeeld in verschillende kleuren met hun karakteristieke golflengten; elke golflengte geabsorbeerd door een ander pigment. Chlorphylls (een bepaald soort pigment) nemen in blauw en rood licht, terwijl caroteno├»den (een ander type pigment) te gebruiken blauw-groen licht. Echter, groen en geel licht niet effici├źnt geabsorbeerd door planten en wordt gereflecteerd door bladeren en daarom planten groen.

Share This Post