Index / Tuin / How Do Plants Reageren op licht?

Share This Post

Tuin

How Do Plants Reageren op licht?

Licht is essentieel voor vele functies van groei en planten. Blootstelling aan adequate lichtbronnen helpt een plant te creëren energie, bloemen bloeien en zaden beginnen te groeien. Er zijn drie belangrijke wetenschappelijke principes met betrekking

AdvertisementLicht is essentieel voor vele functies van groei en planten. Blootstelling aan adequate lichtbronnen helpt een plant te creëren energie, bloemen bloeien en zaden beginnen te groeien. Er zijn drie belangrijke wetenschappelijke principes met betrekking tot hoe een plant maakt gebruik van licht, met inbegrip van de fotosynthese, phototropism en photoperiodism. Botanisch onderzoek heeft onlangs gewezen op de relatie tussen plantaardige eiwitten en licht.

Fotosynthese

Volgens de Universiteit van Illinois website fotosynthese laat planten lichtenergie geheime in een bruikbare voedselbron. Energie van de zon door de plant om te zetten in chemische energie. De chemische energie wordt opgeslagen in de planten suiker, waardoor planten voeden deze winkels indien nodig.

phototropism

Phototropism is het proces waarmee planten te bewegen in reactie op licht stimuli. Veel planten zullen hun positie te veranderen en te groeien in de richting van hun dagelijkse lichtbron. Dit is een proces dat bekend staat als phototropism, volgens de Universiteit van Illinois.

fotoperiodiciteit

Fotoperiodiciteit is het derde proces waarbij licht ontlokt een reactie van planten. Fotoperiodiciteit is de reactie van een plant aan het donker. In het donker planten een genoemde pigment fytochroom haar reactie op duisternis bepalen. Het pigment reageert op rode en ver rood licht en veroorzaken een plant te bloeien, zaden ontkiemen, en kan leiden tot een plant slapende volgens de Universiteit van Illinois.

bloeiend

Planten kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën met betrekking tot hoe een plant maakt gebruik van licht om zijn bloemen triggeren te bloeien. Deze categorieën omvatten lange dag korte dag en dag neutrale planten. dag planten lang vereisen meer dan 12 uur licht per dag om goed te bloeien. Korte dag planten vereisen meer dan 12 uur van een nacht tijd om de bloeiende sequentie te genereren. Dag neutrale planten niet een specifieke hoeveelheid daglicht of de duisternis nodig hebben om te bloeien.

ontkiemen van de zaden

Achtige bloemen, kunnen zaden ook lichtgevoelige, volgens de Universiteit van Illinois. Sommige zaden, zoals sla en onkruid, vereisen lichtbronnen om te ontkiemen. Zaden kunnen slapende in de grond blijven voor de jaren voordat zij worden blootgesteld aan zon door grondbewerking. Dan zullen de zaden beginnen te ontkiemen en te groeien.

Onderzoeks resultaten

Een studie gefinancierd door de National Science Foundation uitgevoerd in 2007 leverde nieuwe informatie over hoe de reactie van een plant in rood en ver rood licht in het donker bepaalt haar vermogen om te groeien, ontkiemen zaden en bloeien. Rood en ver rood licht leiden tot een reactie in de pigment eiwit fytochroom A. fytochroom A vorm verandert en bindt aan eiwitten bekend als FHY1 en FHL planten volgens de PhsyOrg website. Dit helpt de fytochroom Een reis naar de kern van plantencellen en triggers planten te bloeien, zaden tot ontkiemen en andere reacties. Volgens een artikel over de gepubliceerd door Cornell University studie, wetenschappers geloven nu dat planten in staat zijn om hun fytochroom eiwitten op te slaan om te gebruiken op een als dit nodig is.

Share This Post