Index / Huisdieren / Honden die Eet Hout Splinters

Share This Post

Huisdieren

Honden die Eet Hout Splinters

Terwijl sommige hoektanden zijn nogal kieskeurig diners, anderen zijn beslist niet. Als je nieuwsgierig pooch heeft er een gewoonte van het zetten van de vreemdste dingen in zijn mond, zoals hout splinters, kan de dwangmatige aandoening "pica" g

AdvertisementTerwijl sommige hoektanden zijn nogal kieskeurig diners, anderen zijn beslist niet. Als je nieuwsgierig pooch heeft er een gewoonte van het zetten van de vreemdste dingen in zijn mond, zoals hout splinters, kan de dwangmatige aandoening "pica" gewoon de oorzaak zijn. Houten splinter consumptie kan zeer gevaarlijk in hondjes zijn, dus laat je niet de gewoonte glijbaan.

Pica and Dogs

Als uw hond heeft de bizarre neiging om houtsplinters eten, de mogelijkheid onderzoeken pica. Pica is een compulsieve stoornis dat de onverklaarbare drang om dingen die niet alleen zijn niet lekker, maar zijn zelfs niet eetbaar eten gaat. Pica bij honden kan ontstaan ​​voor veel redenen, waaronder maar niet beperkt tot het verlangen naar aandacht klassieke nieuwsgierig puppy acties onvoldoende voedingsstoffen, verveling en stress. Als uw hond lijkt meer geïnteresseerd in houtsplinters dan in zijn brokken, een prompt veterinaire afspraak is zeker in orde.

Kauwen

Pica is niet de enige mogelijke oorzaak van hout splinter inname bij honden. Sommige honden zijn gewoon kauwen-happy wezens, of ze hun tanden zinken in uw werk schoenen, uw bank of de houtblokken in uw achtertuin. Als uw hond kauwt op houtblokken, bijvoorbeeld, loopt hij het ernstig risico van per ongeluk inslikken houtsplinters - help. Vanwege deze beangstigende mogelijkheid, het is van cruciaal belang om altijd te controleren waar uw hond zijn mond zet, of het nu etenstijd is of niet.

Darmobstructie

Een van de ernstige gevaren van het eten houtsplinters impliceert darmverstopping. Als uw nietsvermoedende pooch per ongeluk in een bijzonder flinke splinter, kan het een digestief blokkade, die een potentieel fatale probleem dat doorgaans vraagt ​​om chirurgische of endoscopische extractie activeren. Enkele belangrijke symptomen van darmverstopping onder meer non-stop omhoog slingeren en ernstige buikpijn. Dringende veterinaire zorg is van cruciaal belang voor alle honden met blokkades, dus maak je geen symptomen niet negeren. Reageer snel.

Mouth Splinters

Afgezien van gastro-intestinale obstructie, de kans op scherpe en puntige splinters gepakt in de mond van je hondje zijn aanzienlijk. Niet alleen kan kleine splinters gaan wonen in de weefsels van de mond van uw huisdier, kunnen ze ook doen in zijn slokdarm, wat mogelijk kan leiden tot bloeden en verdere schade, zoals een infectie. Als je arme pluis bal krijgt in deze hachelijke situatie, heb je meteen veterinaire hulp. Als hij houdt het plaatsen van zijn poot dicht bij zijn mond gebied, kan dat alleen maar een teken dat hij heeft pijn en ongemak. Ongebruikelijke kwijlen en hacking beide kunnen problemen geven.

Share This Post