Index / Huis / Homemade SIP Wandpanelen

Share This Post

Huis

Homemade SIP Wandpanelen

Structurele geïsoleerde panelen, of SIP, zijn eenvoudig te monteren op de site, en goed presteren als een alternatieve vorm van de bouw. De productie van de panelen is meer technisch veeleisender dan het assembleren, en het produceren van zelfgemaakt

AdvertisementStructurele geïsoleerde panelen, of SIP, zijn eenvoudig te monteren op de site, en goed presteren als een alternatieve vorm van de bouw. De productie van de panelen is meer technisch veeleisender dan het assembleren, en het produceren van zelfgemaakte SIP wandpanelen kan ingewikkelder dan de meeste doe-het-zelf-projecten. Meer voorbereiding en het ontwerp nodig over de front-end voor SIP, in vergelijking met frame huizen, en het bouwen van ambtenaren kunnen plannen door ingenieurs goedgekeurd vereisen.

Structurele geïsoleerde panelen

Structurele geïsoleerde panelen, of SIP, zijn een alternatief bouwtechniek, bestaande uit geprefabriceerde, geïsoleerde eenheden, geassembleerd in modulair op de bouwplaats. SIP zijn energiezuinig en zorgen voor een snellere bouwtijd dan conventionele methoden framing. De panelen kunnen in de wand en dakconstructie. Panel assemblage vereist niet het niveau van de vaardigheid die frameconstructie doet, maar het ontwerp en de prefabricage zijn veeleisender, en de voorbereiding van de stichting en de site werk moet nauwkeurig het vervaardigde product aan te passen aan zijn.

SIP Construction

SIPs zijn gebouwd met een schuimlaag - polystyreen of polyurethaan - geplaatst tussen twee vellen Oriented Strand Board, multiplex, of vezelcement. Wanneer het schuim wordt gebonden aan de stijve huiden is web-en-flens structurele sterkte gemaakt, vergelijkbaar met een I-balk, met het vermogen om een ​​verscheidenheid van drukken, zoals seismische krachten en harde wind te weerstaan. Over het algemeen, SIP zijn sterk, duurzaam en meer luchtdichte dan frameconstructie. Nauwgezet engineering design is een belangrijk onderdeel van het succes van het paneel bouw.

Aanvullende overwegingen

Terwijl sneller te monteren dan frameconstructie, SIP aanvankelijk duurder, en op maat gemaakte details toe te voegen aan de kosten. Panel constructie is minder flexibel dan frametype, en on-site veranderingen zijn moeilijker te beheren. Elektrische en sanitaire werkzaamheden kunnen niet eenvoudig worden geïntegreerd met de panelen, en ventilatiesystemen moeten zorgvuldig worden opgenomen. Garanties voor materialen die niet beschikbaar zijn, als de fabrikant niet bekend is met paneelwoningen constructie. Bouwvoorschriften nog niet bevatten prescriptieve taal voor SIP.

Homemade SIP Wandpanelen

SIPs zijn een uitdagend project voor de klusjesman. De units zijn structureel, meestal vervaardigd met behulp van digitale technologie, en relatief nieuw voor veel sub-handel, die kan nodig zijn om standaard praktijken te veranderen om de bouwplaat tegemoet te komen. Gebouw ambtenaren meestal implementeren van een langere beoordeling en goedkeuring tijd voor SIP woningen, met extra inspecties. In het algemeen wordt techniek benodigde goedkeuring voor de bouw van SIP, het toevoegen van meer complexiteit van het project.

Share This Post