Index / Cars / Homemade Shorty Motorcycle Uitlaten

Share This Post

Cars

Homemade Shorty Motorcycle Uitlaten

Hoewel het concept in de praktijk is gebracht voor decennia hebben ingekort motorfiets uitlaatsystemen eens geworden immens populair, met name in de aangepaste sport fiets scene. De motor brullen van sterk gewijzigde motoren, zoals de Suzuki Hayabusa

AdvertisementHoewel het concept in de praktijk is gebracht voor decennia hebben ingekort motorfiets uitlaatsystemen eens geworden immens populair, met name in de aangepaste sport fiets scene. De motor brullen van sterk gewijzigde motoren, zoals de Suzuki Hayabusa en Kawasaki Ninja ZX-14, wordt versterkt door deze stompe halsdoeken, die ook de lijnen van de carrosserie van de fiets te accentueren door het elimineren van het grootste deel van een standaard uitlaat. En al zijn er veel shorty uitlaten op de markt, het vervaardigen van uw eigen systeem kan worden gedaan in het comfort van uw eigen garage.

Aanpassing van een bestaande Muffler

De meest gebruikte methode om een ​​shorty uitlaat te creëren wordt gedaan door het uitsnijden van een deel van een bestaande uitlaat. Dit is de makkelijkste manier om een ​​"shorty" uitlaat te maken, maar je zult een aftermarket uitlaat nodig hebt met een straight-through design. De dempers zijn samengesteld uit een reeks van schotten en kamers die de uitlaatgassen doorheen moeten, uitlaatgassen en geluidsoverlast te beperken. Anderzijds, aftermarket dempers gebruik van een rechte vormgeving, waardoor gassen rechtstreeks van het ene uiteinde van de uitlaat naar de andere. Dit vereenvoudigt ook sterk het snijden en montage proces.

Meet eerst de gewenste lengte van "shorty" uitlaat. De meeste shorties zijn tussen de helft tot een kwart van de oorspronkelijke grootte van de uitlaat. Vervolgens demonteren van de uitlaat door het boren van de klinknagels dat beide eindkappen veilig te stellen. Trek de binnenste kern en glasvezel verpakking. Snijd de demper in uw gewenste lengte, met behulp van een molen of een zaag, knip dan de binnenste kern aan te passen. Wikkel de kern in verse verpakking en monteer het inlaateinde van de geluiddemper normaal. U moet nieuwe montage gaten te boren voor de uitgang cap, dan vast beide uiteinden met popnagels. Installeer de demper op de fiets en je bent klaar.

Zelfs Shorter Pipes

Een andere methode die wordt gezien op de straat is om gewoon te snijden het midden van de buis, de buis die de uitlaat wordt aangesloten op de header leidingen. Om dit te doen, verwijder de uitlaatdemper en mid-pipe. Vervolgens meten van de gewenste lengte van de buis en weggesneden met een zaag of een molen. Als u kiest voor deze route, het snijden van de mid-buis onder een hoek zal een mooie "bleek-out" verschijning, vergelijkbaar met veel van de uitlaten vinden op aangepaste choppers produceren. De uitlaat gebrul geproduceerd door deze methode is oorverdovend en zal zeker hoofden draaien. Afzwakking van het gebrul kan worden gedaan door het invoegen van een schot, die kunnen worden gekocht bij de meeste motorfiets accessoire dealers, in het midden van de buis. Een woord van waarschuwing: het volgen van deze methode zal enige en alle tegendruk van het uitlaatsysteem te verwijderen. Hoewel deze top-end macht zal verbeteren, zal u een ernstige bedrag van lage tot mid-range prestaties, het bereik het meest gebruikt door de straat rijders verliezen.

Share This Post