Index / Fashion, Style & Personal Care / Homemade Henna Ink

Share This Post

Fashion, Style & Personal Care

Homemade Henna Ink

Henna is een natuurlijke kleurstof traditioneel gebruikt in stoffen en tijdelijke huid ontwerpen. Henna tatoeages zijn een populaire optie voor mensen die geïnteresseerd zijn in het lichaam van de kunst zijn, maar willen niet te committeren aan de du

AdvertisementHenna is een natuurlijke kleurstof traditioneel gebruikt in stoffen en tijdelijke huid ontwerpen. Henna tatoeages zijn een populaire optie voor mensen die geïnteresseerd zijn in het lichaam van de kunst zijn, maar willen niet te committeren aan de duurzaamheid of pijn van een tatoeage. Henna inkt kan worden aangebracht op de huid waar het wordt opgenomen in een periode van enkele uren. Traditionele henna inkt is afgeleid van de stengels en bladeren van een henna boom, maar u kunt zelfgemaakte henna inkt met gedroogde henna poeder te maken.

Wat je nodig hebt

Saus pan of ketel

Zifter

Zeef of kaasdoek

Lepel

Glazen mengkom

Handdoek of plastic folie

1 kopje water

2 eetl. zwarte thee bladeren of koffie

3 eetl. henna poeder

1 theel. eucalyptus olie

Kook 1 kopje water in een waterkoker of saus pan. Gebruik de gekookt water om uw koffie of thee te maken door het mengen van de theebladeren of koffie maalt in het gekookte water. Laat het mengsel thee gedurende twee uur.

Giet de vloeistof door een kaasdoek of zeef boven een kom als het eenmaal is afgekoeld tot alle vuil uit het water te verwijderen. Stel de gereinigde thee of koffie opzij.

Gebruik een zeef om de henna poeder ziften over een schone glazen kom. Voeg de eucalyptusolie, maar het mengsel niet roeren.

Voeg de koffie of thee in de kom van henna ongeveer 1 eetl. tegelijk, roeren van het mengsel voorzichtig tussen elke toevoeging. Op de natte en droge ingrediënten met de achterkant van de lepel. De inkt zal hobbelig zijn.

Dek de kom losjes af met plasticfolie of een theedoek en laat het zitten voor minstens zes uur of 's nachts bij kamertemperatuur. De inkt zal worden gladder hoe langer dat het zit. Roer de henna inkt nadat hij zit om de resterende klonten glad. De henna inkt is klaar voor gebruik.

Hints

een theelepel honing of suiker toe te voegen aan je thee of koffie zal helpen de henna-stick om je huid na het wordt toegepast.

een theelepel citroensap toe te voegen aan de henna mengsel zal helpen de henna haar kleurstof vrijgeven wanneer het wordt toegepast.

Henna pasta kan worden gekoeld voor maximaal drie dagen. Henna kunnen worden ingevroren voor enkele maanden en ontdooid voor gebruik.

Share This Post