Index / Ambachten / Hoeveel materiaal is er nodig om een ​​douche gordijn maken?

Share This Post

Ambachten

Hoeveel materiaal is er nodig om een ​​douche gordijn maken?

Terwijl de standaard douchegordijn meet 72 cm in het vierkant, kan maten voor douchegordijnen variëren. Het maken van een douchegordijn, dat is aangepast aan uw badkamer te passen is eigenlijk heel simpel. Naast de omvang van de douche opening, zal d

Advertisement

Terwijl de standaard douchegordijn meet 72 cm in het vierkant, kan maten voor douchegordijnen variëren. Het maken van een douchegordijn, dat is aangepast aan uw badkamer te passen is eigenlijk heel simpel. Naast de omvang van de douche opening, zal de benodigde weefsel yardage voor dit project afhangen van andere factoren, zoals hoe lang het douchegordijn is en de hoeveelheid te verzamelen gewenst.

Maatregel doucheruimte

Meet de breedte van de doucheruimte van muur tot muur. Vermenigvuldig deze meting met 1,5 om uit te vinden hoe breed de stof voor het douchegordijn zou moeten zijn. Als het uw badkamer heeft een gebogen in plaats van een rechte douchegordijn staaf, het meten van de gebogen staaf in plaats van de breedte van de douche opening. Voor een vollediger te verzamelen, vermenigvuldig de douche breedte met 2.

Meet nu het gebied van de douche gordijn staaf naar beneden naar de plaats waar u wilt dat het douchegordijn te eindigen. Voeg 9 inch tot deze meting en dit zal u vertellen hoe lang de stof voor het douchegordijn moet worden. Deze extra 9 inch is om voor boven- en onderkant zomen.

Bijvoorbeeld, als de gewenste lengte van het douchegordijn 75 inches, voeg 9 inches boven en onderkant voor een totaal van 84 inches tegemoet. Als de gewenste breedte van de douche, met inbegrip van het verzamelen, is 75 inch, voeg 3 inches om voor zijzomen voor een totale breedte van 78 inch.

Het berekenen yardage

Gebruik uw metingen om te bepalen hoeveel stof u nodig heeft. Fabric komt in verschillende breedtes variërend van 36 inch tot 60 inch breed of groter. Om een ​​douchegordijn te maken, moet u een stof die ten minste 40 inch breed te selecteren.

Aangezien geen stofbreedte groot genoeg is om het hele gebied nodig is voor een douchegordijn dekken, een langsnaad in het midden van het douchegordijn nodig. Bijvoorbeeld, om een ​​afgewerkt douchegordijn dat 75 inches 75 inches te maken, zul je twee stoffen panelen die 84 centimeter in lengte en 40 centimeter in de breedte, waardoor een 1/2-inch voor de middelste naad te meten nodig.

Zodra u een stof die ten minste 40 inch breed hebt geselecteerd, verdeel je de lengte meting door 36 tot yardage berekenen. Een 84-inch lengte vereist 2 en 1/3 werven stof.

Als de stof die u hebt gekozen heeft een grote print, zorg ervoor om te zorgen voor meer stof zo dat je de druk op de naad kan evenaren. Een extra werf moeten volstaan.

Share This Post