Index / Tuin / Hoeveel bovengrond is nodig om te groeien goed gras?

Share This Post

Tuin

Hoeveel bovengrond is nodig om te groeien goed gras?

Of u nu een grasveld van zaden te starten of gebruik maken van een vegetatieve aanplant methode, zoals graszoden of pluggen, de bodemgesteldheid grotendeels bepalen hoe goed het gras groeit. Zaden, zode en pluggen vereisen allemaal ten minste 4 tot 6

AdvertisementOf u nu een grasveld van zaden te starten of gebruik maken van een vegetatieve aanplant methode, zoals graszoden of pluggen, de bodemgesteldheid grotendeels bepalen hoe goed het gras groeit. Zaden, zode en pluggen vereisen allemaal ten minste 4 tot 6 inches van goede bovengrond. Of de bovengrond moet worden gewijzigd afhankelijk van de bodemgesteldheid en kan worden bepaald door een grondtest.

Het verspreiden van bovengrond

Voor het toevoegen van bovengrond, indeling van het gazon zorgt voor water wegstromen van gebouwen. Een helling van 1 tot 4 procent ideaal. Grote sortering veranderingen vereisen het gebruik van een trekker of bulldozer, maar kleine veranderingen, zoals het invullen van een paar lage plekken kan worden gedaan met behulp van een schep, kruiwagen en hark. Na het sorteren, verspreiden een 4- tot 6-inch-dikke laag van goede kwaliteit bovengrond over het hele gazon oppervlak. Deze meting heeft betrekking op de diepte van bovengrond nadat deze is bevestigd en afgewikkeld.

tot wijziging van Soil

Zandgrond en kleigronden profiteren van het toevoegen van organisch materiaal. Het helpt zandgronden water vasthouden, zodat ze minder irrigatie nodig hebben, en het verbetert de afwatering en vermindert bodemverdichting in kleigronden. Veenmos en compost zijn organisch materiaal. Verspreiden een 1 tot 2 inch dikke laag van organisch materiaal ofwel via 4-6 inches van de bodem, en dan werken de organische stof in de bodem met behulp van een rototiller. Een bodemonderzoek uitgevoerd door een professionele bodem testlaboratorium kan aangeven of de grond moet andere toevoegsels, zoals kalk, kalium en fosfor.

Zaaien een Lawn

Nadat de bovengrond wordt bereid, de meest kosteneffectieve manier om een ​​gazon te stellen is door zaden. De beste tijd om cool-seizoen grassen zaad is in eind augustus of september, en warm-seizoen grassen groeien het best wanneer gezaaid in mei, juni of juli. Zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het zaad met een gazon spreader met de helft van de zaden toegepast in de ene richting en de andere helft in de tegengestelde richting. Met behulp van een hand hark, licht het werk van de zaden in de top 1/4 inch van de bodem. Na het gazon oppervlak is uitgerold, moet het oppervlak worden mulch met 1 baal stro per 1.000 vierkante voet. Water de website lichtjes meerdere keren per dag, of vaak genoeg om de grond vochtig voor de eerste paar weken totdat de zaden ontkiemd en gras groeit.

aanplant van gras

Zode is een dure manier dan zaden een gazon te stellen, maar het is ook sneller. Een andere reden om zode te gebruiken is om te groeien warm-seizoen grassen voor die zaden zijn niet beschikbaar. Water de bovengrond voor het leggen van graszoden, en spuit de bodem en zode met water als nodig is om ze uit te drogen terwijl je de zode op zijn plaats te houden. Leg stroken graszoden in versprongen rijen, waarbij de stroken stevig tegen elkaar. Het gebruik van graszoden, die in 2 werd gesneden tot 4-inch pluggen bespaart geld. Plant de stekkers 6 tot 12 inches uit elkaar; het uiteindelijk gras groeit in en tussen de pluggen. Na het planten zode stroken of stekkers, rol het grasveld, en het water regelmatig om de grond vochtig tot de grass roots stevig, die ongeveer 10 dagen duurt te houden.

Share This Post