Index / Gezondheid / Hoe Zwangerschap beïnvloedt Scoliose

Share This Post

Gezondheid

Hoe Zwangerschap beïnvloedt Scoliose

Vrouwen die scoliose, een misvorming waarbij de rug krommen aan de kant, maken zich vaak zorgen dat de zwangerschap de kromming erger zal maken te hebben. Ze hebben ook zorgen over de toename van pijn in de rug tijdens de zwangerschap. gewicht Overwe

Advertisement

Vrouwen die scoliose, een misvorming waarbij de rug krommen aan de kant, maken zich vaak zorgen dat de zwangerschap de kromming erger zal maken te hebben. Ze hebben ook zorgen over de toename van pijn in de rug tijdens de zwangerschap.

gewicht Overwegingen

De artsen zeggen onderzoek toont aan de zwangerschap, de bevalling is vrijwel hetzelfde voor vrouwen met milde tot matige scoliose als voor vrouwen zonder scoliose. Het extra gewicht niet de kromming van de wervelkolom te verhogen, mits de curve Geen vordert. Voor de meeste patiënten, de kromme stabiliseert leeftijd 25.

ernstige Scolosis

Vrouwen met ernstige scoliose moeten hun arts raadplegen voordat je zwanger. Tijdens de laatste stadia van de zwangerschap, kunnen zij een aantal ademhalingsproblemen ervaren. Dit komt omdat de baarmoeder duwt het membraan hoger en capaciteitsverlies. Rugpijn kan aanzienlijk zijn.

Rugpijn

Voor vrouwen met milde tot matige type scoliose, kan rugpijn een complicatie. Echter, artsen zeggen bijna alle vrouwen hebben last van pijn in de rug tijdens de zwangerschap. Het is onduidelijk of de scoliose of de zwangerschap is eigenlijk de boosdoener.

Effect op epidurale

Het kan moeilijk zijn om een ​​epidurale anesthesie geïnjecteerd in de rug geven, een vrouw met scoliose. Dit geldt vooral als ze een spinale fusie hebben. Het is van cruciaal belang voor een zwangere vrouwen die lijden aan scoliose tot pijnbestrijding opties met hun arts te bespreken voordat ze in arbeid te gaan.

Chirurgie

Artsen raden vrouwen die chirurgie voor scoliose te wachten tot ten minste zes maanden na de operatie om zwanger te worden. Dit is de aanbevolen genezing tijd voor de wervelkolom.

C-sectie of Vaginale

In het verleden, verloskundigen routinematig gepland vrouwen met scoliose voor levering door keizersnede. Op dit moment, meer en meer vrouwen met scoliose zijn het vinden van een vaginale bevalling mogelijk is zonder ongewone complicaties.

Share This Post