Index / Tuin / Hoe zorg ik voor een ingemaakte Meyer Lemon Tree?

Share This Post

Tuin

Hoe zorg ik voor een ingemaakte Meyer Lemon Tree?

De Meyer citroen (Citrus x meyeri) boom beloont u met geurende bloemen en sappige citroenen als je het te voorzien van de juiste zorg. Als een toegevoegde bonus, het past zich goed aan het leven in een pot, zodat je het kan groeien in zelfs de frosti

AdvertisementDe Meyer citroen (Citrus x meyeri) boom beloont u met geurende bloemen en sappige citroenen als je het te voorzien van de juiste zorg. Als een toegevoegde bonus, het past zich goed aan het leven in een pot, zodat je het kan groeien in zelfs de frostiest van de regio's door binnenshuis overwintering het. Een Meyer citroenboom groeit buiten het hele jaar door in het Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 9 tot en met 11.

watering

Overwatering een Meyer citroenboom tot het punt waar je het te doden is niet moeilijk. Om dit te voorkomen, moet de top 2 tot 3 duim potgrond uit te drogen tussen beregeningen. Steekt je wijsvinger in de potgrond in de buurt van de wortels is een eenvoudige manier om het bodemvocht te testen. Wanneer u water, genieten van de potgrond en wortels grondig totdat het water begint te sijpelen uit de drainage gaten. Als je de pot in een schoteltje om overtollig water op te vangen - een goede manier om ondergronden binnenshuis opslaan - leeg het na het gieten.

Bemesting

Voed een ingemaakt Meyer citroenboom elke andere maand met citrus kunstmest, bijvoorbeeld een 7-3-3 slow-release formule. Gebruik 9 eetlepels voor een 24 inch pot, of 3 eetlepels voor elke 8 cm in diameter container. Strooi de meststof gelijkmatig over de bodem - let daarbij goed op de bladeren en bloemen te voorkomen - dan water. Het plannen van de meststof te laten samenvallen met een regelmatig water, zodat je niet per ongeluk teveel water. Bemesten van de lente tot de herfst en dan stoppen door de winter.

winter Protection

In een mild klimaat waar de temperatuur zelden onder de 40 graden Fahrenheit, kan een ingemaakte Meyer citroenboom buiten het hele jaar door blijven. In koudere gebieden, breng de pot binnen in de late herfst - voordat de temperaturen dalen tot onder 40 F - en terug te sturen naar een zonnige plek buiten in het voorjaar. Hou het in een koele kamer met fel licht door de winter. Kies een plek in een zonnige kamer op het zuiden uit de buurt van verwarming ventilatieopeningen en ijzige tocht.

Ziekten en problemen

Controleer de bloemen en bladeren wekelijks voor bladluizen, spint en andere sap zuigende insecten. Bladluizen zijn kleine insecten die kunnen variëren in kleur van zwart tot licht groen of wit, afhankelijk van de soort. Spider mijten zijn minuscuul en detecteerbaar door de fijne baanvormig materiaal dat ze vertrekken op de bladeren en bloemen.

Houd een oogje op schildluizen, herkenbaar aan de bulten op takken die gemakkelijk af flick. Wolluizen, witte insecten die er uitzien als watten kan ook een probleem vormen voor een container geteelde Meyer citroenboom.

Gebruik een neem olie gebaseerde spray om insecten problemen op een ingemaakte Meyer citroenboom behandelen. Meng 2 eetlepels van neem olie met 1 liter water en de citroenboom spuiten om de zeven tot 14 dagen tot het ongedierte verdwijnen.

Voorkom dat neem olie pesticiden op uw huid of in uw ogen. Zodra de container leeg is, boor een gat in de bodem - zodat niemand kan vullen - en gooi het weg.

verpotten

Om de twee tot vier jaar een Meyer citroenboom ontgroeit de verpakking. Verpotten, schuift u de boom uit de huidige pot en pot het op in een container die is 1 inch groter in diameter. Zorg dat er drain gaten of je het risico overbewatering en de boom te doden. Potgrond ontworpen om goed uitlekken - zoals een cactussen en succulente mix - werkt goed voor vochtgevoelige Meyer lemon boomwortels. Laat ongeveer 1 inch ruimte tussen de rand van de pot en de kluit en zet de kluit zodat de bodem komt met de basis van de stam.

Snoeien en trimmen

Houd een Meyer citroen gezond en vol met een jaarlijkse bekleding in de winter. Snoei uit langbenige takken en de vorm van de kap met behulp van een paar snoeischaar. Dompel de schaar in een oplossing van gelijke delen alcohol en schoon water te steriliseren na het snoeien.

Als de boom begint vruchten te produceren, selecteren 5-8 citroenen te houden en te plukken van de rest. Het toestaan ​​van te veel citroenen te ontwikkelen zal de boom te benadrukken en de kwaliteit van de citroenen te verminderen.

Share This Post