Index / Huis / Hoe zich te ontdoen van de vieze geur in het venster Unit Air Conditioner

Share This Post

Huis

Hoe zich te ontdoen van de vieze geur in het venster Unit Air Conditioner

Ongewone geuren uit raam air conditioner units resulteren vaak van schimmel op vochtige oppervlakken. Coatings van stof en vuil zorgen voor een perfecte medium voor de schimmels die onaangename geurtjes veroorzaken. Schimmelsporen kan ook allergische

AdvertisementOngewone geuren uit raam air conditioner units resulteren vaak van schimmel op vochtige oppervlakken. Coatings van stof en vuil zorgen voor een perfecte medium voor de schimmels die onaangename geurtjes veroorzaken. Schimmelsporen kan ook allergische reacties en astma. Regelmatig schoonmaken voorkomt dat stof en vuil uit te bouwen op de filters en spoelen en vertraagt ​​schimmelgroei. Regelmatig onderhoud houdt ook het apparaat goed werkt, het nemen van de stam van de motor en de verlenging van de levensduur van de airconditioner.

Wat je nodig hebt

Tandenborstel

Schimmel en meeldauw remover in spuitfles

Tuinslang

Nat / droog winkel vacuum

schroevedraaier

kam

Timmerman niveau

Trek de stekker van de airconditioner uit het stopcontact en het apparaat te verwijderen uit het raam. Plaats de airconditioner op een plaats buiten, waar water en zeep geen problemen zal opleveren.

Verwijder het luchtfilterdeksel front. De meeste airconditioner filter compartimenten geopend door te drukken omhoog of omlaag op de cover, het bevrijden van de borglippen van de behuizing. Covers kon geheel af te komen of swing op scharnieren.

Pak het lipje op het frontpaneel van de luchtfilter en trek deze uit de machine. Gebruik een tandenborstel om de losse stof en pluisjes van het scherm van het filter te vegen. Spray het filter met schimmel en meeldauw remover en bestrijk opnieuw lichtjes met de tandenborstel. Spoel het filter schoon en leg het opzij om te drogen.

Controleer het scherm achter het filter voor stof en vuil. Sweep ophopingen los met de tandenborstel. Vacuüm het scherm schoon. Als het vuil niet los zal komen, spuiten met schonere en opnieuw poetsen voor de reiniging met de winkel vacuüm.

Vind de schroeven waarmee de airconditioner kabinet vasthouden aan het frame, meestal gelegen langs de randen van de kast behuizing. Gebruik de schroevendraaier om de schroeven te verwijderen en til de kast van de airconditioning unit.

Spuit de condensorbatterijen en vinnen met de stofzuiger en borstel voorzichtig met de haarborstel of tandenborstel om schimmel en vuil los te maken. Spoel schoon met water en herhaal indien nodig.

Controleer de bodem pan van de airconditioner voor vuil en puin. Schoon en spoelen indien nodig. Controleer de afvoer gat in de achterkant van het apparaat om te controleren of er niets blokkeert de opening.

Controleer het inwendige van de kast voor vuil en schimmels. Spray probleemgebieden en borstel licht en spoel na met schoon water.

Laat de airconditioner drogen alvorens opnieuw te bevestigen van de kast en het vervangen van de voorste filter en filterdeksel.

Share This Post