Index / Tuin / Hoe wordt Winter Over Sedum Planten

Share This Post

Tuin

Hoe wordt Winter Over Sedum Planten

Er zijn 400 verschillende soorten van sedum. Sommige zijn laag, het verspreiden van planten die in de scheuren en spleten in de stenen paden en muren te vullen. Ze worden vaak gebruikt in rotstuinen en zijn algemeen bekend als vetkruid. Sedum 'Angeli

Advertisement

Er zijn 400 verschillende soorten van sedum. Sommige zijn laag, het verspreiden van planten die in de scheuren en spleten in de stenen paden en muren te vullen. Ze worden vaak gebruikt in rotstuinen en zijn algemeen bekend als vetkruid. Sedum 'Angelina' en sedum "album L." zijn twee varianten van velen. Anderen zijn groter klonteren planten die opzichtige bloemen in de late zomer en herfst, waarvan sedum "Vreugde van de Herfst" en sedum "Matrona" zijn twee hebben. Alle sedum rassen zijn vetplanten en de meesten de voorkeur aan volle zon en een goede drainage. Sommige soorten zijn zeer koude bestendig, terwijl sommige zijn tropische en zal geen vorst verdragen. Velen zijn vaste planten en gedijen in zones 3 tot en met 9. De grotere cultivars bieden winter interesse in de tuin en voedsel voor bijen en vlinders. Om ervoor te zorgen dat uw sedum planten overwinteren, groeien die compatibel is met uw zone zijn en neem een ​​paar voorzorgsmaatregelen.

Wat je nodig hebt

  • Snoeischaar

    Mulch

Snoeien elke stengels die meer dan gevallen zijn, of ziek zijn. Laat stengels die rechtop voor de winter belangstelling en gebladerte zijn.

Rake weg zomer puin die insecten kunnen bevatten.

Mulch rond planten met 2-3 inches van fijn hout mulch, gehakte bladeren, dennennaalden of compost.

Snoei dode stengels in het vroege voorjaar. Nieuwe groei zal ontspruiten uit de knollen.

Hints

Kruipend sedum zal meestal overwinteren zonder enige hulp. Zelfs sedum planten in potten zal overwinteren hoewel je misschien wilt verplaatsen potten dicht bij een muur of een andere structuur om enige bescherming te bieden tegen wind.

Sedum propageert heel gemakkelijk. Plak een blad, bloem hoofd of steel in de grond om een ​​nieuwe fabriek te starten.

Share This Post