Index / Ambachten / Hoe wordt Sand Cast Silver

Share This Post

Ambachten

Hoe wordt Sand Cast Silver

Zandgietwerk is een klassieke werkwijze voor het produceren van metalen onderdelen. Beide onedele metalen zoals ijzer en edele metalen zoals zilver kan worden gebruikt voor dit proces. Het algemene idee is om een ​​leegte te produceren in een doos me

AdvertisementZandgietwerk is een klassieke werkwijze voor het produceren van metalen onderdelen. Beide onedele metalen zoals ijzer en edele metalen zoals zilver kan worden gebruikt voor dit proces. Het algemene idee is om een ​​leegte te produceren in een doos met zand, vult de leegte met gesmolten metaal, en schud het zand uit de buurt van het afgekoelde metaal om de voltooide casting onthullen. Met wat zorgvuldige planning, kunt u sieraden items of andere unieke items uit gegoten zilver te creëren.

Wat je nodig hebt

Patroon of patronen

Doos

casting zand

Binders (indien van toepassing)

Core (indien van toepassing)

Chaplets (indien van toepassing)

Silver ingots of schroot

Oven

Gieten pollepel

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Bereid zand en zilver. Meng zand met bindmiddelen en verpakken in een doos. Verwarm het zilver in de oven totdat het een gesmolten toestand, die moet rond de 1200 graden Celsius bereikt.

Druk het patroon nodig is voor de mal. Als dit is een open matrijs, dan is deze stap is net zo eenvoudig als het indrukken van het patroon in het zand en te verwijderen. Indien een bovenste en onderste gedeelte, respectievelijk zogenaamde gaan en slepen, noodzakelijk zijn, maken beide helften van de mal. Voor een mal met twee helften, zul je ook nodig hebt om een ​​agent, poort maken, ventilatie en beker gieten om ervoor te zorgen de gesmolten zilveren vult alle holten terwijl het voorkomen van gassen en onzuiverheden raakt gevangen in de casting.

Monteer de mal. Als er slechts één stuk naar de matrijs, heeft deze stap is voltooid. Anders, zorgvuldig af te stemmen en te assembleren de hoofd te bieden en te slepen. Als er sprake is van holten te creëren in de casting, er zeker van zijn dat elke geschikte kernen worden geplaatst en gesuspendeerd in plaats met zilveren chaplets alvorens samen het hoofd te bieden en te slepen.

Don persoonlijke beschermingsmiddelen. Bescherm de handen met vlamwerende handschoenen en draag een schort. Zorg ervoor dat u een vizier te beschermen tegen spatten dragen.

Giet het gesmolten zilver. Dompel een pollepel in de oven smeltkroes en vul deze met de gesmolten zilver. Giet langzaam en geleidelijk zodat het metaal alle interne functies van de mal goed bereikt. Dit voorkomt ook dat de mal van instorten.

Laat de casting. Zodra de mal voldoende tijd om af te koelen heeft gehad, gewoon klop het zand uit de buurt van de vorm om de cast stuk onthullen. Eindig de casting zoals gewenst.

Hints

De beste manier om zand gieten zilver te beheersen is om het te vaak te oefenen.

Wees uiterst voorzichtig rond gesmolten zilver om ernstige brandwonden te voorkomen.

Share This Post