Index / Gezondheid / Hoe wordt de behandeling van constipatie bij volwassenen

Share This Post

Gezondheid

Hoe wordt de behandeling van constipatie bij volwassenen

Constipatie bij volwassenen veroorzaakt onregelmatige stoelgang, pijn tijdens de stoelgang en harde ontlasting, volgens de American Academy of Family Physicians. Soms constipatie volwassenen niet in staat om ontlasting te zijn. Onbehandelde obstipati

Advertisement

Constipatie bij volwassenen veroorzaakt onregelmatige stoelgang, pijn tijdens de stoelgang en harde ontlasting, volgens de American Academy of Family Physicians. Soms constipatie volwassenen niet in staat om ontlasting te zijn. Onbehandelde obstipatie kan leiden tot aambeien, fecale impactie en rectale prolaps. Gelukkig kunnen de meeste gevallen van constipatie bij volwassenen thuis worden behandeld met een dieet en levensstijl veranderingen.

Wat je nodig hebt

vezelsupplement

Over-the-counter laxeermiddelen of kruk weekmakers

Hoe wordt de behandeling van constipatie bij volwassenen

Verhoog uw vochtinname tot een minimum van 64 oz. elke dag. Water is de ideale keuze, maar vruchtensappen zijn ook effectief bij de behandeling van constipatie bij volwassenen. Als je al drinken 64 oz. vloeistof per dag, Eet meer ten minste 80 oz.

Eet een evenwichtige voeding, en te voorkomen dat het eten van voedingsmiddelen waarvan bekend is dat constipatie bij volwassenen, zoals kaas en vlees veroorzaken. Ijs en bewerkte voedingsmiddelen kunnen ook constipatie bij volwassenen, volgens de Mayo Clinic.

Neem een ​​vezel te vullen, en het verhogen van uw inname van vezelrijke voedingsmiddelen. Volkorenbrood, bonen, linzen, vezelrijk granen, zemelen, lijnzaad, vijgen, pruimen en abrikozen zijn rijk aan vezels en kan helpen verlichten van constipatie bij volwassenen.

Oefening voor minstens 30 minuten per dag. Regelmatige activiteit helpt de spijsvertering en bevordert een regelmatige stoelgang. Wandelen en zwemmen zijn goede activiteiten die de meeste mensen veilig kunnen toevoegen aan hun dagelijkse routine.

Verminder je inname van ijzer en calcium, vooral als u het nemen van supplementen voor deze mineralen. Mineralensupplementen veroorzaken vaak constipatie bij volwassenen, net als andere medicijnen, zoals diuretica, verdovende middelen, maagzuurremmers en bepaalde geneesmiddelen voor hart-en vaatziekten. stop nooit een supplement of medicatie zonder overleg eerst met uw arts.

Neem een ​​laxeermiddel of een andere medicijnen ontwikkeld voor de behandeling van constipatie bij volwassenen, met toestemming van uw arts. Langdurig gebruik van laxeermiddelen kan leiden tot uitdroging en andere gezondheidsproblemen complicaties, en kunnen constipatie verergeren na verloop van tijd, volgens de American Academy of Family Physicians. Laxeermiddelen moet worden gebruikt voor slechts op korte termijn verlichting.

Hints

Als uw symptomen niet verbeteren met de levensstijl en veranderingen in het dieet, contact op met uw arts. Bepaalde medische aandoeningen, waaronder schildklierziekte, darmkanker, depressie, nierinsufficiëntie en diabetes, kunnen verstopping veroorzaken in sommige gevallen.

Share This Post