Index / Huis / Hoe werkt een Jet Water Well Pump werk?

Share This Post

Huis

Hoe werkt een Jet Water Well Pump werk?

Veel mensen vertrouwen op het water uit een put om hun huizen te leveren. Duizenden jaren handbediende pompen in gebruik - en verder worden gebruikt in vele delen van de wereld. Op plaatsen met elektriciteit, goed pompen vaak zijn voorzien van elektr

AdvertisementVeel mensen vertrouwen op het water uit een put om hun huizen te leveren. Duizenden jaren handbediende pompen in gebruik - en verder worden gebruikt in vele delen van de wereld. Op plaatsen met elektriciteit, goed pompen vaak zijn voorzien van elektrische motoren. De meest voorkomende en pompen vandaag jet pompen. Jet pompen zijn krachtig, efficiënt en betrouwbaar.

Hoe het werkt

Jet waterput pompen werken door zuiging. De zuiging wordt gecreëerd door het produceren van een vacuüm.
Een elektrische motor drijft een rotor die water dwingt door een kleine opening of jet. Dit verhoogt de snelheid van het water, en wanneer het de straal verlaat creëert het vacuüm dat de zuigkracht creëert. Vlak achter de straal een venturibuis, een buis die toeneemt in diameter. Aangezien het water door de buis stroomt, de toename van diameter vertraagt ​​het water naar beneden, maar verhoogt de druk. Het water in deze werkwijze wordt de aandrijving water genoemd.

ondiepe Wells

Aangezien het de atmosferische druk die het werk van het water optillen doet, is er een praktische grens aan hoe diep een put door afzuigen alleen kunnen worden gepompt. Afhankelijk van de lokale atmosferische druk, de limiet is ongeveer 25 voet. Ondiepe putten kan een enkele druppel setup te gebruiken. In één druppel opstelling, is er een buis die naar beneden gaat in de put en stelt het water tot aan de pomp.

dieper Wells

Jet pompen kunnen worden gebruikt op grotere diepte ook. In diep water, wordt de straal gescheiden van de waaier, en onder water wordt gezet. Een pijp levert water aan de jet, en een ander trekt het opgepompte water en uit de put. Dit is een daling dubbel setup genoemd.

grondverf

Sinds jet pompen water om zuiging te creëren en te verplaatsen water, moeten ze worden gevuld, wat betekent dat er altijd een beetje water in de pomp. One-way kleppen in de leidingen ervoor te zorgen dat het water zal niet weglopen uit het systeem.

opslagruimte

De pomp gaat het water naar een opslagtank dat een luchtkamer die volloopt als water wordt gepompt, waardoor de druk heeft. De druk in de tank wordt op 40 tot 60 pounds per vierkante inch (PSI). De blaas handhaaft druk, en wanneer de druk daalt met een bepaald bedrag, veroorzaakt de schakelaar om de pomp te activeren.

overwegingen

Pompen worden beoordeeld door capaciteit, meestal gegeven in gallon per minuut, en druk. Het is belangrijk dat het vermogen van de pomp verenigbaar met de uitgang van de bron voor de beste operatie.

Share This Post