Index / Tuin / Hoe werkt de Helling van Land Invloed op de groei van planten?

Share This Post

Tuin

Hoe werkt de Helling van Land Invloed op de groei van planten?

Afhankelijk van hoe je het bekijkt, het bezitten van land met verschillen in topografie kan een zegen of een vloek zijn. Enerzijds veranderingen in rang maak een geheel ander perspectief dan dat van een platte stuk. Pistes bieden ook microklimaten di

AdvertisementAfhankelijk van hoe je het bekijkt, het bezitten van land met verschillen in topografie kan een zegen of een vloek zijn. Enerzijds veranderingen in rang maak een geheel ander perspectief dan dat van een platte stuk. Pistes bieden ook microklimaten die u kunt gebruiken om uw voordeel bij het kweken van planten. Het nadeel van een helling is dat het moeilijk kan zijn om planten bedden stellen en is gevoelig voor erosie dan een platte werf. De mate van helling kunnen hebben voor de groei van planten door hellingstabiliteit, bodemtype, blootstelling wind, erosie en de wortel falen.

Treksterkte Root Strength

Voor het planten op een helling is het belangrijk om het concept van de treksterkte wortel kracht, die over het algemeen weinig invloed heeft bij het planten op vlakke land te begrijpen. Dit concept hoofdzakelijk verwijst naar het vermogen van een plant om te groeien diep en breed genoeg om de installatie in een dalende vlak, die ook helpt helling stabiliteit ondersteunen. Het kost meer kracht om de plant rechtop houden wanneer het groeit op een helling als gevolg van erosie, wind weerstand, water run-off en het effect van de zwaartekracht die het wortelstelsel benadrukt. Planten geselecteerd voor een helling moet allemaal snel en diep groeiende wortelstelsel.

microklimaten

Terrassen een helling zorgt voor micro-klimaat van het ene gebied naar het volgende. Deze gebieden kan een uitdaging om te weten hoe deze natuurlijke patronen van warmte en vocht te gebruiken zijn. Doordat warme lucht stijgt en koude lucht daalt, de top van de heuvel neiging warmer, terwijl de bodem van de helling kouder. De richting van de helling wordt ook geconfronteerd met invloed op deze micro-klimaat, met zuid- en west-gerichte hellingen typisch die meer zonlicht en warmte. Als u volledig op een verlies over hoe om deze micro-klimaten te gebruiken, vragen een site analyse van een landschapsarchitect voor het planten.

riolering

Het planten op een helling ook invloed drainage, met name als de helling is niet aangebouwd. Water heeft een natuurlijke neiging om te verzamelen op de bodem van een helling, terwijl de top droger blijft, maar dit kan variƫren afhankelijk van de totale topografie van het gebied. Plaats droogte-tolerant, in de zon liefdevolle planten in de richting van de bovenkant van uw helling en water-minnende, koude-winterharde planten in de richting van de bodem voor het beste resultaat.

aanplant

Je belangrijkste zorg met het planten op een helling is de waarschijnlijke erosie factor regen spoelt de helling af, het nemen van vruchtbare bovengrond en losse bodembedekker mee. Voor het planten, wijziging van de bodem en bestrijkt de gehele planten gebied met landschappelijke stof om erosie tegen te gaan en onkruid te onderdrukken. De sleutel tot het planten van bomen en struiken op een helling is genoeg plaats voor de wortels aan te slaan verschaffen. Voor grotere installaties, het graven van de bergopwaarts kant van het plantgat een beetje dieper en grafheuvel van de bodem op de downhill kant. Dit houdt het water en bovengrond op de aanplant site als de wortels te vestigen.

Onderhoud en Veiligheid

Aanplant op een helling die niet rij is vaak van invloed op de groei van planten door slechte planning en selectie. De beste keuze is een native, lage of geen onderhoud plant die eenmaal geworteld is, zal geen verdere zorg nodig hebben. Echter, als je planten die routine-onderhoud, water geven of bemesten toe te voegen, paden loodrecht op de helling voor een gemakkelijke toegang op te bouwen, en zo nodig voor de veiligheid, bouwen stappen.

Share This Post