Index / Eten drinken / Hoe weet ik of voedsel is Undercooked

Share This Post

Eten drinken

Hoe weet ik of voedsel is Undercooked

Met gekookte groenten en fruit, niet gaar is een kwestie van smaak. Met vlees, vis en gevogelte, aan de andere kant, het koken van voedsel tot het volledig gedaan heeft veiligheid en gezondheid implicaties - ongeveer 3.000 Amerikanen sterven elk jaar

AdvertisementMet gekookte groenten en fruit, niet gaar is een kwestie van smaak. Met vlees, vis en gevogelte, aan de andere kant, het koken van voedsel tot het volledig gedaan heeft veiligheid en gezondheid implicaties - ongeveer 3.000 Amerikanen sterven elk jaar van voedsel-gerelateerde ziekte, volgens Foodsafety.gov, een Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services website. Hoewel visuele en andere zintuiglijke aanwijzingen te bepalen of verse producten goed gekookt, deze methoden alleen voor sommige voedingsmiddelen.

Vlees, gevogelte en vis

Een instant-lezen thermometer geeft aan wanneer het voedsel nog niet volledig gaar is. Sommige vlees, zoals varkensvlees of kip, kan nog steeds kijken roze en grondig worden gekookt, terwijl anderen, zoals hamburgers, kan er gekookt, maar niet op een veilige interne temperatuur heeft bereikt. Houd een grafiek van veilige temperaturen handig in uw keuken om te controleren of stoofschotels, gemalen vlees, gebraad, koteletten, steaks en alle pluimvee te bereiken 165 graden Fahrenheit, en varkensvlees, ham en vis te bereiken 145 F.

Veggies Gekookte Two Ways

Twee scholen van gedachte bestaan ​​op groenten - sommige mensen liever groenten knapperig-tender, wat betekent dat ze zijn door en door warm, maar zijn slechts in geringe mate inschrijving en hebben nog steeds een knelpunt; anderen noemen scherpe-tender groenten gaar en de voorkeur aan groenten geroosterd of gestoofd in vloeibare totdat ze zijn erg zacht. Crisp-tender groenten nemen slechts 2 tot 3 minuten van sauteing of stomen worden gedaan, terwijl de groenten gestoofd in voorraad of water nemen 20 tot 40 minuten om een ​​zachte en zoete stadium te bereiken.

Cakes en koekjes

Als uw gebakken goederen komen gummy in het centrum en hebben een onaantrekkelijk bleek uiterlijk in plaats van een gouden bruine tint, zijn ze gaar. Omdat ovens niet allemaal uniform en omdat warmte bepaalde plekken in de oven kan heter dan andere plekken zijn, simpelweg volgen van een recept voor tijd garandeert niet dat het voedsel is helemaal gaar. Controleer de temperatuur van de oven met een oven thermometer, draaien bakplaten en bakvormen voor nog koken en op zoek naar een gelijkmatig bruin buitenkant te helpen undercooking voorkomen.

The Perfect Fried Egg

Een lekt en vloeibaar eiwit geeft duidelijk aan dat je gebakken ei is gaar, maar dat is niet het enige wat je nodig hebt om te overwegen. Tenzij je met behulp van gepasteuriseerde eieren die volledig veilig zijn wanneer niet gaar, is een gebakken ei gaar als de dooier is overdreven loopneus. Gebakken eieren moeten koken voor 2-3 minuten tot de dooiers iets hebben verdikt om ervoor te zorgen dat alle bacteriën sterft, volgens PH Schmutz, een voedselveiligheid specialist met Clemson Cooperative Extension.

Share This Post