Index / Huisdieren / Hoe vindt Butterfly cocons

Share This Post

Huisdieren

Hoe vindt Butterfly cocons

U kunt pupal vlinders vinden door te zoeken op en rond hun waardplanten. Als je een delicate touch en het opzetten van een geschikte habitat voor de metamorfose insect op voorhand, kunt u verzamelt een paar chrysalises en bekijk ze ontstaan ​​in je h

Advertisement

U kunt pupal vlinders vinden door te zoeken op en rond hun waardplanten. Als je een delicate touch en het opzetten van een geschikte habitat voor de metamorfose insect op voorhand, kunt u verzamelt een paar chrysalises en bekijk ze ontstaan ​​in je huis.

Waarschuwing

Zorg ervoor dat het legaal is om chrysalises in uw omgeving te verzamelen alvorens dit te doen.

Chrysalis vs. Cocoon

Hoewel mensen maken vaak gebruik van de termen door elkaar, cocons en chrysalises verwijzen naar twee verschillende dingen. Alle lepidopterans - een groep bestaande uit vlinders, motten en schippers - uit hun eieren als wormachtige larven, genoemd rupsen. In de komende weken, de hongerige larven verbruiken de bladeren van hun waardplant. Op termijn de rupsen vervellen meerdere malen om groei; tijdens het proces dat ze kruipen uit hun oude huid, het onthullen van een nieuwe huid eronder.

Na het passeren van een aantal dergelijke vervellingen, de larven worden klaar om het popstadium, wanneer de definitieve overgang naar hun volwassen vorm zal plaatsvinden in te voeren. Het popstadium begint met de laatste vervellen van larvale huid, die een gladde huid onthult een zogenaamde pop - sommige bronnen gebruiken de term pop met betrekking tot de gehele pop, terwijl anderen in verwijzing naar de gladde buitenhuid van de pop. Echter, verschillende lepidopterans bereiden voor dit proces op verschillende manieren.

Larvale vlinders beginnen door het draaien van een kleine zijden pad, dat zij hechten aan een tak. Zij gebruiken dan is dit pad als een hechtmiddel, van waaruit ze zullen hangen, werpen hun larvale huid en worden poppen. Daarentegen larvale motten beginnen met het proces van het construeren van een zijden structuur dat het dier volledig omsluit. Vaak gebruiken ze een blad op grond van hun beschermende omhulsel vormen. Dit soort pop juist een cocon genoemd. Als motten, de meeste schippers vormen mothlike cocons.

Common waardplanten

De meeste vlinder larven specialiseren in een nauw verwante groep van planten - sommige alleen consumeren een enkele soort. Vrouwtjes zoeken en hun eieren afzetten op of in de buurt van deze waardplanten, die de daaruit voortvloeiende nakomelingen met voldoende voedsel biedt. Bijgevolg is de beste methode voor het vinden van chrysalises van een bepaalde soort is door het zoeken naar hun waardplanten.

Monarch vlinder rupsen (plexippus Danaos) verbruikt vrijwel alle soorten kroontjeskruid (Asclepias spp.), En zal het zand wijnstokken (Cynanchum laeve) verbruikt.

Mourning mantel larven (Nymphalis anitopa) diervoeders
op boombladeren, met name die van wilgen (Salix spp.), olm (Ulmus
spp.) en Aspen (Populus spp.).

Spicebush swallowtails (Papilio Troilus) verbruiken
hun naamgenoot planten, spicebushes (Lindera benzoë); maar ze zullen ook sassafras (Sassafras albidum) verbruikt.

Spring azuurblauwe larven (Celastrina Ladon)
liever bloeiende kornoelje (Cornus Floridana), willowleaf moerasspirea (Spiraea salicifolia) en de bergen zoete (Ceanothus americana), maar ze voeden zich ook staghorn sumak (Rhus typhina).

Gemeenschappelijke Buckeye vlinder (Junonia coenia)
larven voeden zich met gele vingerhoedskruid (Digitalis grandiflora).

Finding Poppen

Zodra u één of meer geschikte waardplanten hebt gevonden, kunt u beginnen met het zoeken naar individuele chrysalises. De meeste vlinders te schorten hun chrysalises van boven, dus kijk voor kegelvormige, hangende structuren, genesteld tussen de bladeren. Neem de tijd en kijk goed, omdat deze poppen zijn vaak heel cryptisch.

Als u niet in staat om chrysalises op het werkelijke waardplant te vinden zijn, uit te breiden naburige vegetatie op te nemen met uw zoekopdracht. Sommige larven verspreiden van hun waardplanten voor pupating, in een poging om roofdieren te vermijden. Sommige individuen kunnen doorgroeien naar 30 voet weg van hun waardplant voor verpoppen.

Na het vinden van een geschikte pop, let op de positie waarin het is opknoping. Dit is belangrijk, aangezien u de pop in dezelfde richting moet schorsen wanneer je terug naar huis. Voorzichtig scheiden de pop uit de plant of boom waaraan hij is verbonden met je vingers.

Eenmaal thuis met de pop, brengt het naar de top van een geventileerde plastic of glazen container met een stuk tape en leg deze op een veilige plek waar je het gemakkelijk kan observeren.

Share This Post