Index / tech / Hoe video kunt opnemen op een PC met behulp van Firewire 1394

Share This Post

tech

Hoe video kunt opnemen op een PC met behulp van Firewire 1394

PC's op digitale video-apparaten via een standaard genaamd IEEE1394. Oorspronkelijk ontwikkeld door Apple en riep FireWire, werd al snel een standaard in de industrie IEEE 1394-technologie nadat het werd uitgebracht. De twee termen, Firewire en 1394,

AdvertisementPC's op digitale video-apparaten via een standaard genaamd IEEE1394. Oorspronkelijk ontwikkeld door Apple en riep FireWire, werd al snel een standaard in de industrie IEEE 1394-technologie nadat het werd uitgebracht. De twee termen, Firewire en 1394, worden nu door elkaar gebruikt. Het opnemen van video op een PC met behulp van deze standaard vereist een IEEE 1394-kabel. Zodra de kabel is aangesloten tussen uw computer en de digitale video-apparaat, de overdracht van uw beeldmateriaal is in een handomdraai, omdat van de ingebouwde plug-and-play karakter van deze technologie.

Wat je nodig hebt

PC met 1394-aansluiting

Windows Movie Maker

DV-apparaat

IEEE 1394-kabel

Stel je 1394-apparaat naast de PC waar u uw digitale videobeelden op te nemen; dit kan een mini-DV-deck of DV-camera. Steek het 1394-apparaat in een stopcontact. U kunt ook gebruik maken van de batterij om de video te dragen, als je wilt; maar zorg ervoor dat de batterij nog voldoende stroom om de lengte van de beelden die u wilt overbrengen duren.

Sluit de DVD-apparaat naar uw pc met behulp van de IEEE1394-kabel. Op de meeste pc's, wordt de IEEE aansluiting aan de achterzijde van de machine.

Begin uw 1394 capture software. Pc's met Windows 7 en Vista worden geleverd met een ingebouwde capture programma van Microsoft heet Windows Live Movie Maker. Klik op "Start" -> "Windows Live" - ​​". Windows Live Movie Maker">

Klik op de "My Movie" knop in de linker bovenhoek van het scherm. In het menu dat verschijnt, selecteert u 'Importeren vanuit apparaat. "

Selecteer de 1394-apparaat dat u wilt de beelden importeren, ofwel uw DV-camera of dek, in de "Import Foto's en video's" venster.

Typ een naam voor de video die u wilt opnemen in het dialoogvenster op de "video importeren" pagina.

Selecteer een van de drie opties voor het importeren van uw video. De eerste keuze, "Importeer de hele video," invoer al het beeldmateriaal op de band op uw pc. De tweede keus, "Kies delen van de video te importeren," laat je delen van de video te selecteren voor de invoer. De laatste keuze, "Burn de hele video naar DVD," importeert de beelden en dan branden op een DVD.

Zodra u de beelden die u wilt importeren, druk hebben gevonden "Import." Klik op "Stop" wanneer u klaar bent met opnemen. Gebruik de VCR controles om te verhuizen naar een ander deel van de band als u de opname wilt houden.

Share This Post