Index / Hobby's, Games & Toys / Hoe veilig is een lage dichtheid polyethyleen?

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Hoe veilig is een lage dichtheid polyethyleen?

Lage-dichtheid polyethyleen of LDPE is een veel voorkomende soort plastic. Het bestaat uit lange ketens van CH2 subeenheden. Aangezien deze ketens vertakt kunnen zij niet komen dicht bij elkaar, zodat het materiaal met lage dichtheid. In het algemeen

Advertisement

Lage-dichtheid polyethyleen of LDPE is een veel voorkomende soort plastic. Het bestaat uit lange ketens van CH2 subeenheden. Aangezien deze ketens vertakt kunnen zij niet komen dicht bij elkaar, zodat het materiaal met lage dichtheid. In het algemeen, LDPE is zeer veilig.

Kenmerken

LDPE wordt gebruikt in de film wrap en vele soorten plastic zakken. Het lost niet op in water maar verzacht bij blootstelling aan koolwaterstofoplosmiddelen. Vervormt bij hoge temperaturen en wordt bros bij temperaturen onder -80 graden Celsius.

Functie

Volgens een artikel in Popular Science, LDPE is een van de drie veiligste kunststoffen voor de opslag van voedsel. Het is zeer slecht oplosbaar in water en dus niet uitlogen in de inhoud. Het is ook zeer reactief.

overwegingen

Volgens een 2002 ontwerp sectorgids document van de FDA, is één mogelijke bezorgdheid over de veiligheid LDPE --- hoewel niet een die betrekking heeft op het gebruik ervan in voedselverpakkingen. Het ontwerp-gids opgemerkt dat LDPE was niet ondoordringbaar voor vluchtige chemicaliën, dus LDPE flacons met stoffen die puur als inhalatie drugs moeten worden gehouden zou niet per se voorkomen dat het binnendringen van verontreinigingen uit het milieu. Dit probleem is echter niet een die doorgaans geen problemen voor huishoudelijk of dagelijks gebruik vormt.

Share This Post