Index / Fashion, Style & Personal Care / Hoe vaak kan ik gebruiken Braziliaanse rechttrekken?

Share This Post

Fashion, Style & Personal Care

Hoe vaak kan ik gebruiken Braziliaanse rechttrekken?

Braziliaans haar rechttrekken is een proces dat keratine verleent in cuticula van het haar, waardoor het glad en recht. Na meerdere behandelingen, kan het haar minder kroeshaar, krullend minder geworden en vergen minder onderhoud. Er zijn een aantal

AdvertisementBraziliaans haar rechttrekken is een proces dat keratine verleent in cuticula van het haar, waardoor het glad en recht. Na meerdere behandelingen, kan het haar minder kroeshaar, krullend minder geworden en vergen minder onderhoud. Er zijn een aantal risico's, echter, zoals veel keratine behandelingen bevatten ook formaldehyde en andere soortgelijke chemische stoffen die niet gezond zijn en goed voor je haar. Om deze reden moet een Braziliaanse rechttrekken niet een vast onderdeel van je haar routine.

Het proces

Tijdens een Braziliaanse keratine behandeling is een keratine formule aangebracht op het haar en gesmolten in cuticula van het haar met een 450-graden strijkijzer. Dit werkt door het gladstrijken van de opperhuid van het haar, zoals kroeshaar wordt veroorzaakt door nagelriemen die opgeheven zijn geworden. De resultaten van de straightening behandeling tijdelijk, gewoonlijk van ongeveer drie maanden haar dat eerder chemisch behandeld en minder op haar dat niet is behandeld met chemicaliën.

De gevaren

Het gebruik van formaldehyde in de keratine formules die op het haar heeft bezwaren van enkele aanduidingen. Hoewel de werkelijke hoeveelheid formaldehyde in de formule is relatief klein, wanneer het hete strijkijzer is geplaatst op het haar, de formaldehyde verdampt en dampen kunnen worden ingeademd door zowel de stylist en de cliënt. Formaldehyde inademing kan branden in de ogen, neus en keel, misselijkheid en irritatie van de huid en de longen veroorzaken. Vanwege dit risico, zorg ervoor dat de salon heeft een goede ventilatie en vraag de stylist hoeveel formaldehyde aanwezig is in de keratine formule is.

maintenence

De eerste 3-4 dagen na Braziliaanse rechttrekken zijn cruciaal voor het handhaven van de nieuw rechtgetrokken haar. Het haar mag niet worden gewassen of nat worden en mag niet worden gebonden of terug geknipt. Overmatig zweten moet worden vermeden. Als het haar nat of geknikt in deze beginperiode wordt, moet het blazen gedroogd en vlak gestreken opnieuw worden gladgestreken. De stylist kunnen specifieke shampoos, conditioners en andere producten aanbevelen om te gebruiken, zoals sommige ingrediënten de rechtgetrokken haar kan aanmoedigen om terug te krullen. Omdat de behandeling leidt uiteindelijk wassen, is het het beste om haar minder vaak dan normaal wassen.

Hoe vaak kan het worden gedaan?

Afgezien van de bezorgdheid over formaldehyde en andere chemische stoffen in de keratine rechttrekken behandeling, moet een Braziliaanse rechttrekken alleen opgeknapt worden zodra de eerste behandeling is uitgewassen. Dit komt omdat de keratine formule zal opnieuw worden toegepast op de gehele kop in plaats van alleen het haar dat is gegroeid in sinds de eerste rechttrekken. Sommige stylisten adviseren dat de behandeling zo snel kan worden overgedaan als vier tot zes weken na de oorspronkelijke rechttrekken.

Share This Post