Index / Tuin / Hoe uit te hollen een Stump

Share This Post

Tuin

Hoe uit te hollen een Stump

Boomstronken in uw tuin of in de tuin bieden u een wereld van aardse mogelijkheden. Door het uithollen van uw boomstronk, kunt u een vogel bad, planter, fontein of het oog springende stuk van het landschap in uw tuin te creëren. Met de hulp van een a

AdvertisementBoomstronken in uw tuin of in de tuin bieden u een wereld van aardse mogelijkheden. Door het uithollen van uw boomstronk, kunt u een vogel bad, planter, fontein of het oog springende stuk van het landschap in uw tuin te creëren. Met de hulp van een aantal veel gebruikte gereedschappen, kunt u uw oude stomp te zetten in een nieuwe schepping.

Wat je nodig hebt

 • beschermende brillen

  handschoenen

  Router of boormachine

  Beitel

  Hamer

  Schuurpapier

Uithollen van een Stump

Verzachten het hout van de stomp. Wacht een dag na een regenbui wanneer het hout zachter en soepeler na het absorberen van water is. Dit is niet noodzakelijk, maar het werk eenvoudiger maken.

Boor de gaten over de sectie van de stomp je wilt hol te maken. Space de gaten enkele centimeters van elkaar gedurende de hele sectie.

Hol de stomp met je hamer en beitel. Chip weg het hout vanaf de rand van een van de gaten. Houd uw beitel in een hoek van 45 graden. Verwijder het hout en plaats deze in een composthoop, recyclen pile of het gebruiken als mulch.

Strijk de uitgeholde gebied. Het schoonmaken van de holle door weg te beitelen de grillige delen van hout. Strijk de randen en onderkant van de holle met de cursus-korrel schuurpapier.

Veeg alle vuil en stof van je werk weg.

Hints

U kunt overwegen schuren langs de bovenrand van de stomp voor esthetische doeleinden.

Gebruik altijd beschermende kleding bij het werken met gereedschap.

Share This Post