Index / Tuin / Hoe Tulip Tree Stekken Root

Share This Post

Tuin

Hoe Tulip Tree Stekken Root

De tulpenboom, tulipifera Liriodendron, is een bladverliezende semi-hardhout boom. De boom is inheems in het oosten van de Verenigde Staten, maar het is een winterharde boom die temperaturen onder het vriespunt kan weerstaan ​​en kan in de meeste sta

AdvertisementDe tulpenboom, tulipifera Liriodendron, is een bladverliezende semi-hardhout boom. De boom is inheems in het oosten van de Verenigde Staten, maar het is een winterharde boom die temperaturen onder het vriespunt kan weerstaan ​​en kan in de meeste staten worden geteeld. Het wordt meestal vermeerderd door enten of uit zaad, en beworteling tulpenboom stekken kan een uitdaging zijn. Stekken moet worden gehouden in midden juli tot begin van de herfst van de recente groei die slechts gedeeltelijk volwassen en geworteld voor het voorjaar planten.

Wat je nodig hebt

  • Snoeischaar

    Scherp mes

    Wroeten hormoon met IBH concentratie van 0,8 procent of hoger

    Potgrond, of turf en perliet

    Plastic wrap (optioneel)

Selecteer een tak van groei huidige of laatste jaar dat ongeveer 18 inches in lengte en diagonaal gesneden tenminste 1 1/2 inch van waar het aansluit op de stam van de boom. Knip geen bladeren of bloemen op het scherpst.

Gebruik het mes ontdoen alleen de bast van de onderste inch of twee van de snij het gebied waar wortels ontwikkelen verhogen. Deze verwonding techniek heet hiel snijden.

Dompel de stek in wroeten hormoon. Bij gebruik van een poedervormig hormoon, stort een kleine hoeveelheid poeder en dip de gewonden punt van het snijdende daarin zodat de blootgestelde binnenste weefsel gelijkmatig bedekt met een dunne laag. Vermijd contact een ander deel van het snijden met het hormoon.

Plaats de snij ongeveer 8 duim diep in een goed legen en vochtige plantmedium zoals potgrond of een mengsel van turf en perliet.

Maak een broeikaseffect met plasticfolie om te helpen uw cutting vochtig terwijl het wortels. Zorg ervoor dat u het snijden met ruimte om te ademen en open het plastic om de paar dagen om de lucht te laten circuleren vertrekken. Zet de stek in een plaats waar het indirect licht zal ontvangen.

Share This Post