Index / wettelijk / Hoe tot het dossier voor politiek asiel

Share This Post

wettelijk

Hoe tot het dossier voor politiek asiel

Volgens het Amerikaanse Immigration and Nationality Act, een vreemdeling die verblijft momenteel in de Verenigde Staten of fysiek aanwezig bij een landgrens of haven van binnenkomst kan aanvragen en asiel worden verleend. Het kantoor van de procureur

AdvertisementVolgens het Amerikaanse Immigration and Nationality Act, een vreemdeling die verblijft momenteel in de Verenigde Staten of fysiek aanwezig bij een landgrens of haven van binnenkomst kan aanvragen en asiel worden verleend. Het kantoor van de procureur-generaal zal bepalen of de aanvrager kan worden beschouwd als een vluchteling zoals gedefinieerd in de wet. Om een ​​vluchteling naar een succesvolle asielaanvraag indienen, moet hij bewijzen dat hij heeft momenteel een vrees voor vervolging. De vervolging kan het gevolg zijn van zijn ras, nationaliteit, sociale contacten of religie.

Wat je nodig hebt

bevestigend applicatie

Documentatie ter ondersteuning van vervolging vordering

Bewijs van een gegronde vrees voor vervolging. Je kunt geen asiel aan te vragen als je bang wordt geschaad of vervolgd door een particulier; U kunt echter asiel aan te vragen als de overheid geen bescherming tegen vervolging zal voorzien in de handen van een groep. Het bewijs van een gegronde vrees voor vervolging moet laten zien dat je probeert om straf te overwinnen van een vervolger, die de neiging om u te straffen heeft.

Voer een asielaanvraag, Form I-589, en legt dit voor aan de Verenigde Staten Citizenship and Immigration Services (USCIS). De applicatie kan worden gedownload van de website van USCIS (uscis.gov). De USCIS biedt immigratie informatie, kent voordelen en bevordert begrip van de Amerikaanse staatsburgerschap. Opnemen in uw toepassing alle beschikbare documenten naar je angst voor en de kans op vervolging in uw eigen land te bewijzen. Om uw aanvraag te worden aanvaard, moet je fysiek aanwezig zijn in de Verenigde Staten, het maakt niet uit wat uw immigratiestatus is. Verzenden en file uw asielaanvraag bij de USCIS binnen één kalenderjaar na aankomst in de Verenigde Staten. Als u een wijziging in de omstandigheden kan bewijzen, kunt u in staat om toe te passen na de één jaar. Een kopie van uw volledige aanvraag en alle bijbehorende documentatie zal ook het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken voor de veiligheidsmachtiging worden gestuurd. Als onderdeel van de aanvraagprocedure, je biografische informatie zal worden om zowel de FBI en de CIA voor aanvullende screening gestuurd.

Wacht op een bericht interview. Zodra de aanvraag de juiste screening heeft ondergaan, wordt u gepland voor een interview met een asiel officier. Het asiel officier zal uw verhoor af te nemen, hetzij in een van de kantoren asiel of op een stadsdeelkantoor. U moet uw interview bericht ontvangt binnen 21 kalenderdagen na het indienen van uw aanvraag.

Woon de asiel interview. U hebt het recht om een ​​advocaat of erkende vertegenwoordiger bij te wonen het interview met jou. Uw echtgenoot en alle kinderen moet u ook mee naar het interview. Als u geen Engels spreekt, moet u uw eigen tolk mee te nemen. De tolk moet 18 jaar of ouder zijn en niet kan uw advocaat van het record of een getuige die heeft ingestemd te getuigen namens u zijn. Bereid je voor op het interview minstens een uur duren. Bent u verplicht om te reageren op vragen, terwijl onder ede. Het asiel officier zal een reeks van biografische vragen te stellen, uw identiteit te verifiëren en vragen om gedetailleerde informatie over de reden van uw asielzoekers. Je zal niet de hoogte gebracht van de beslissing op het interview.

Het verkrijgen van uw beslissing. U moet binnen twee weken terug te keren naar het asiel kantoor na het interview om uw aanvraag in kennis te ontvangen. Indien is besloten dat u in aanmerking komt voor asiel, krijgt u een brief van goedkeuring worden gegeven. Als wordt vastgesteld dat u niet in aanmerking komen voor asiel, zult u een bericht van uw ontkenning ontvangen. Als je in de VS illegaal, wordt u verwezen naar de immigratie rechter.

Share This Post