Index / wettelijk / Hoe toe te passen voor de Dual Iers-Amerikaanse Burgerschap

Share This Post

wettelijk

Hoe toe te passen voor de Dual Iers-Amerikaanse Burgerschap

Zowel de Verenigde Staten en Ierland zorgen voor dubbele nationaliteit. Een voordeel van dual Iers-Amerikaanse burgerschap is het recht om te wonen en te werken in de gehele Europese Unie, de Verenigde Staten en al haar afgelegen gebieden. Er zijn vi

AdvertisementZowel de Verenigde Staten en Ierland zorgen voor dubbele nationaliteit. Een voordeel van dual Iers-Amerikaanse burgerschap is het recht om te wonen en te werken in de gehele Europese Unie, de Verenigde Staten en al haar afgelegen gebieden. Er zijn vier manieren om dual Iers-Amerikaanse staatsburgerschap te verkrijgen - de geboorte in Ierland aan een Amerikaanse moeder, geboorte in de VS om een ​​Ierse moeder, een Amerikaanse Naturalizing in Ierland en een Ierse burger verwildering in de VS Elke laan naar dual Iers-Amerikaanse burgerschap vereist actie door middel van verschillende processen.

Geboorte in Ierland aan een Amerikaanse Parent

Neem fysieke verblijf in Ierland. Wees er aanwezig zijn voor drie van de vier jaar voorafgaand aan de geboorte van de dual Iers-Amerikaanse burger.

Het verkrijgen van de Ierse geboorteakte van het kind. De Amerikaanse ouder moet een burger van Verenigde Staten op het moment van de geboorte en moet een fysieke verblijfplaats in de Verenigde Staten hebben gehad voor vijf jaar. Twee van die vijf jaar moet hebben plaatsgevonden nadat de ouders 14e verjaardag.

Bezoek de website van het State Department in de VS en de database doorzoeken naar de dichtstbijzijnde Amerikaanse ambassade of het consulaat. Verzamel bewijs van de Amerikaanse burgerschap van de ouder en het bewijs van de ouders voldeed aan de vereiste ingezetenschap. Documenten kunnen een paspoort en US belastingformulieren bevatten.

Registreer de geboorte in het buitenland met de Amerikaanse ambassade of het consulaat. De ambassade of het consulaat zal de geboorteakte die vervolgens kan worden gebruikt om zowel de Amerikaanse en Ierse staatsburgerschap voor het kind te bewijzen te registreren.

Irish Citizen Naturalizing in de VS.

Bestand voor een groene kaart met de Amerikaanse Citizenship and Immigration Services. De aanvraag moet worden ingediend door de sponsor in de Verenigde Staten, die is ofwel een familielid of een potentiële werkgever. Gezinsleden die in aanmerking komen zijn onder andere je broer, zus, ouder, echtgenoot of kind, die is ofwel een Amerikaanse burger of een permanente verblijfsvergunning.

Bezoek de Burgerschap en Immigrations Services website en print de juiste petitie voor een groene kaart - formulier I-130 via familie of vormen I-140 door middel van een werkgever. Verzamel de vereiste documenten die kunnen bestaan ​​uit geboorteakten, huwelijksakten en een bewijs van de werkgelegenheid. Laat de sponsor mail de aanvraag naar het betreffende faciliteit met betaling voor de betreffende indieningstaks in de vorm van een US Postal postwissel voor het Department of Homeland Security.

Neem alle vereiste interviews of biometrie examens om uw groene kaart ontvangen. Ga naar de Verenigde Staten en leven daar voor de juiste hoeveelheid tijd. Over het algemeen het vereiste ingezetenschap is vijf jaar.

File formulier N-400, verzoek om naturalisatie met de Citizenship and Immigration Services na de juiste hoeveelheid tijd. Neem een ​​Kennis van het Engels examen, inburgeringsexamen en een eed naar de Verenigde Staten om uw dual Iers-Amerikaanse staatsburgerschap te ontvangen.

Geboorte in de VS om een ​​Ierse Parent

Het verkrijgen van de geboorteakte van het kind. De Amerikaanse geboorteakte geeft automatisch het kind Amerikaanse staatsburgerschap.

Registreer de geboorte met de Ierse Foreign Geboorten Register. Bezoek het Ierse ministerie van Buitenlandse Zaken website en zoek de database voor de dichtstbijzijnde ambassade, consulaat of de missie. Neem contact op met de ambassade, consulaat of missie om een ​​aanvraag voor de Buitenlandse Geboortes Register aan te vragen.

Verzamel alle benodigde documenten zoals geboorteakten, huwelijk licenties en het bewijs van de Ierse nationaliteit van de ouders. Breng de inschrijving bij de dichtstbijzijnde Ierse ambassade, consulaat of de missie naar het kind Ierse nationaliteit door afstamming toe te kennen.

American Naturalizing in Ierland

Verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning met het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ierland. Bezoek de website van het agentschap en print de toepassing. Permanente verblijfsvergunning vereist uniek werk vaardigheden of de sponsoring van een familielid of de werkgever in Ierland.

Vul het aanvraagformulier in blauwe of zwarte inkt. Omvatten alle vereiste documenten die kunnen bestaan ​​proof of werk, een bewijs van familierelatie aan de sponsor en het bewijs van het unieke werk vaardigheden. Uniek werk vaardigheden zijn gecategoriseerd als een speciale vaardigheid die zullen profiteren Ierland met inbegrip van professionele sport of modellering.

Mail de aanvraag bij het ministerie van Buitenlandse Zaken aan uw permanente verblijfsstatus krijgen. Verplaatsen naar Ierland en leven daar voor een periode van vijf jaar. Je moet aanwezig zijn in het land voor vijf jaar cumulatief zijn.

Bezoek het Ierse ministerie van Justitie, Rechtsgelijkheid en Hervorming van het Recht website en print het juiste naturalisatie vorm. Vul het formulier in en te ondertekenen in de voorkant van de desbetreffende ambtenaar om opgenomen te worden als getuige. Een lijst van geschikte overheidsfunctionarissen is van de toepassing.

Stuur het formulier naturalisatie en alle vereiste documenten aan het Ministerie van Justitie, Rechtsgelijkheid en Hervorming van het Recht. Benodigde documenten bevatten paspoort, bewijs van rechtmatig verblijf en het bewijs van fysieke aanwezigheid binnenkant van Ierland. Ontvang de goedkeuring door de post, een eed ten overstaan ​​van een rechter en betaalt de vereiste naturalisatie vergoeding met het ministerie van Justitie, Rechtsgelijkheid en Hervorming van het Recht.

Share This Post