Index / Tuin / Hoe toe te passen Dawn to Kill Moss

Share This Post

Tuin

Hoe toe te passen Dawn to Kill Moss

Moss is een opportunistische plant die snel in kan bewegen en verspreid over delen van de tuin waar andere planten of grassen niet te gedijen. Moss houdt van vochtige omstandigheden, schaduw en zure grond. De planten reproduceren door sporen in plaat

AdvertisementMoss is een opportunistische plant die snel in kan bewegen en verspreid over delen van de tuin waar andere planten of grassen niet te gedijen. Moss houdt van vochtige omstandigheden, schaduw en zure grond. De planten reproduceren door sporen in plaats van zaad. Uitroeien van mos al in de tuin met Dawn merk afwasmiddel werkt. Echter, een Penn State Center for Turfgrass Science onderzoek concludeerde dat het niet zo effectief als andere methoden.

Wat je nodig hebt

  • Dawn of Dawn Ultra afwasmiddel

    Water

    Mister fles of tuinsproeier

    Hark

Meng 10 ounces van Dawn afwasmiddel met 2,5 liter water. Voor kleinere toepassingen, meng 2 eetlepels wasmiddel met 1 liter water.

Giet het mengsel in de spray fles of tuinsproeier tank. Zet de fles spuit naar de "mist" setting. Pomp de hendel op de tuin spuit totdat het apparaat onder druk staat. Controleer de tuinspuitbus instelling met een korte sproeien sommige mengsel op een veilig oppervlak zoals de oprit. De spray moet soepel functioneren met geen lekken. Stel het mondstuk een brede kegel van het detergens mengsel te produceren.

Gebruik de spray fles om kleinere stukjes mos nevel of behandeling van grotere stukken met de tuin sproeier. Spoel het mos grondig, maar wees niet te spuiten aangrenzende planten of gras.

Opnieuw de detergensmengsel dagelijks, indien nodig, totdat het mos bruin wordt en sterft.

Gebruik de rake te schrapen en het verzamelen van de dode mos. Gooi de dood materiaal uit de buurt van de tuin aan een levensvatbare sporen die kunnen blijven elimineren.

Bewaak het gebied en opnieuw te behandelen als er nieuwe planten ontkiemen.

Hints

Spray in het late voorjaar of de late zomer tot het mos te dwarsbomen voordat haar produceert sporen. De spray is het meest effectief op warme, zonnige dagen, en Dawn Ultra lijkt om sneller te werken dan gewone Dawn.

Gebruik overgebleven spuiten te richten breed onkruiden als ze zich voordoen, voorzichtig om alleen het onkruid te spuiten.

Do mos niet spuiten in de winderige dagen, als het mengsel op gewenste planten kunnen worden geblazen en hen doden.

Share This Post