Index / Tuin / Hoe to Grow Pineapple Sage

Share This Post

Tuin

Hoe to Grow Pineapple Sage

Geteeld voor haar geurige bladeren en opzichtige, voetzoeker rode bloemen, ananas salie (Salvia elegans) maakt een aantrekkelijke en weinig onderhoud Naast kruidentuinen en sier bedden. Het behoeft weinig aandacht en zal gedijen ondanks verwaarlozing

Advertisement

Geteeld voor haar geurige bladeren en opzichtige, voetzoeker rode bloemen, ananas salie (Salvia elegans) maakt een aantrekkelijke en weinig onderhoud Naast kruidentuinen en sier bedden. Het behoeft weinig aandacht en zal gedijen ondanks verwaarlozing, het vrijgeven van de zoete geur die vergelijkbaar is met ananas wanneer haar offerte, lichtgroene bladeren worden geborsteld. Ananassalie zal een langer en gezonder leven met meer productieve bloeiende als zijn behoeften wordt voldaan.

Ananas salie groeit goed in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 8 tot en met 11, hoewel de winterhardheid en groeicyclus varieert binnen dat bereik. In USDA winterhardheid zone 8, ananas salie sterft terug met de vorst, maar zal regenereren van de wortels in het voorjaar na de bodem opwarmt. In USDA zones 9 en hoger, ananas salie groen blijft het hele jaar door. Behandel het als een jaarlijkse in koudere klimaten, of groeien in potten en breng het binnen voor de winter.

Ananassalie presteert het best wanneer ze groeien in een zonnige bed met organisch rijke, fast-doorlatende grond. Een plant geteeld in warme, droge klimaat zullen profiteren van het licht 's middags schaduw te verwelken en zonnebrand te voorkomen, maar cultivars zoals' Golden Delicious '(Salvia elegans "Golden Delicious") kunnen hun aantrekkelijke bladkleur te verliezen als je ze in diepe schaduw. Ananas salie plant groeit 3-4 voet lang met een 2- tot 3-foot spread, dus de ruimte planten uit elkaar 24 tot 36 inch tot voldoende ruimte te bieden.

Hoewel matig droogte tolerant eenmaal vastgesteld, zal ananas salie beter uitzien en bloeien meer spectaculair als het regelmatig water krijgt tijdens het groeiseizoen. Zorg voor 1 inch water per week, waardoor de bodem uit te drogen onder de oppervlakte tussen de gietbeurten. Pot-geteelde ananassen sage planten moeten vaker water en moeten worden bewaterd als de grond droog is ziet er op het oppervlak. Water totdat de overmaat dribbels uit de pot. Gebruik altijd een pot met drainage gaten om de wortels te voorkomen zitten in natte grond. Ananassalie verwelkt gemakkelijk en kunnen zijn bladeren verliest tijdens langdurige droge periodes. Het herleeft doorgaans eenmaal besproeid, maar probeer om de plant verwelken door gebrek aan water te vermijden.

Zoals met de meeste wijzen, ananas salie presteert goed zonder kunstmest. In arme grond of in containers, zal een ananas salie profiteren van de reguliere bemesting tijdens de actieve groeiseizoen. Gebruik bloeiende meststof met NPK aantal 7-9-5. Meng de meststof met een snelheid van 1/4 theelepel in 1 liter water in het voorjaar en 1/2 theelepel in 1 liter water in de zomer. Vervang een gieter per week met de oplossing, toe te passen op eerder vochtige bodem wortel brandwonden te voorkomen. Stop het voeden in de herfst en hervat het volgende voorjaar als nieuwe groei ontstaat.

In USDA zones 9 tot en met 11, ananas salie vereist geen speciale winter zorg en velen zullen sporadisch bloeien tot het voorjaar. Dat is niet het geval in USDA zone 8 en hieronder, waarbij de plant volledig zal sterven als buiten gelaten. Bezuinigen de ananassalie met de helft in de herfst en transplanteren in een aarden pot met meerdere afwateringsgaten op de basis. Verplaats deze binnenshuis in de buurt van een heldere, op het zuiden venster waar de temperaturen blijven boven de 35 graden Fahrenheit. Houd de plant op de droge kant, alleen water geven wanneer het verwelkt licht. In het voorjaar, verplaats het terug buiten en transplanteren in de tuin of laten groeien in de pot hele jaar.

Share This Post