Index / Tuin / Hoe to Grow Kaffir Lime Trees Indoors

Share This Post

Tuin

Hoe to Grow Kaffir Lime Trees Indoors

De Kaffer lindeboom is een dwerg citrus boom die meestal wordt gekweekt voor gebruik in de Aziatische keuken. Omdat een Kaffer lindeboom slechts een hoogte van 5 voet bereikt, is het ideaal voor container tuinieren en kan worden geteeld als kamerplan

AdvertisementDe Kaffer lindeboom is een dwerg citrus boom die meestal wordt gekweekt voor gebruik in de Aziatische keuken. Omdat een Kaffer lindeboom slechts een hoogte van 5 voet bereikt, is het ideaal voor container tuinieren en kan worden geteeld als kamerplant.

Wat je nodig hebt

 • Kaffir linde, (één-jarige voorkeur)

  Een 16-inch (of meer) pot van kunststof of schuim

  Goede kwaliteit potgrond, genoeg te vullen pot

  slow-release meststof

  Warme, zonnige plaats vrij van tocht en uit de buurt van ventilatieopeningen

  Gieter pot (of een andere manier om de structuur water)

  Engels zout

  Maatbeker

  Meet lepel

zorgvuldig te kijken naar de beschikbare bronnen voor uw lindeboom. Het is mogelijk om Kaffer limes groeien uit zaad, maar deze methode is niet aan te raden, omdat het onbetrouwbaar kan zijn. Kaffir lindebomen zijn verkrijgbaar bij een aantal verschillende kinderdagverblijven en online bronnen. Als u bestellen van een online bron, zorg ervoor dat u een boom te kiezen van een gerenommeerde dealer. Ontdek hoe de boom wordt geleverd en of de handelaar de boom en onder welke voorwaarden zal garanderen. Het beste is om een ​​een-jaar oude boom te krijgen, omdat het bloemen en fruit sneller zal produceren.Koop een grote pot tenminste 16 cm in diameter met een goede drainage, bij voorkeur een uit kunststof of schuim die helpen vocht vasthouden.Leg een laag stenen in de pot en voeg vervolgens een goed doorlatende grond. Gebruik een goede kwaliteit potgrond, die 25% compost omvat.

Voeg ongeveer 1/2 kop slow-release meststof en meng deze in de bodem.

Begraaf de wortels van de boom volledig en water het.

Begrijp dat Kaffer kalk nodig hebben veel licht, water en vochtigheid als ze groeien. Kies een groot genoeg ruimte voor de boom in de buurt van een zonnig raam, waar het veel licht kan krijgen. De boom moet worden beschermd tegen verwarming en koeling ventilatieopeningen, maar hebben nog steeds een goede luchtcirculatie. In een warmer klimaat de boom buiten bij goed weer kan worden geplaatst om de zon te genieten.

Controleer de vochtigheid van de bodem vaak. Te veel water kan leiden tot wortelrot, terwijl er te weinig van de boom uit bloeiende houden. Het beste is om zeer goed water en laat de grond uitdrogen een beetje voordat hij weer water geven. de boom mist regelmatig met een spray fles water aan de boom met de luchtvochtigheid die het nodig heeft te bieden.

Nemen van maatregelen om ervoor te zorgen dat het merendeel van de bloemen set fruit. De lente is het moment waarop de limoen bloemen het meest. Maar als je planten binnenshuis te groeien, bijen en andere insecten kan niet binnen te krijgen om ze te bestuiven.
De smaakvolle Garden zegt: "Als u de instelling van het fruit te waarborgen als de planten binnen groeien, gebruik dan een kleine borstel om het stuifmeel van de meeldraden (mannelijke deel van de bloem) van een bloesem tillen en voorzichtig stof het op de stamper (vrouwelijke deel van de bloem) in het centrum van de andere. Binnen enkele dagen het pistool moet beginnen een kleine nieuwe Bloemvorming. "

Om te voorkomen dat zuur en ongedierte problemen, om de twee maanden op te lossen 1/2 theelepel. magnesiumsulfaat, ook wel bitterzout, in 1 qt. van water op kamertemperatuur en het toe te voegen aan de bodem. Kaffir limes vereisen zure grond en als de bladeren beginnen te draaien geel, is de bodem niet genoeg zuur in het. Ook, hoewel Kaffer kalk meestal niet veel ongedierte problemen, de boom moet worden uit de buurt van andere planten die kunnen worden geïnfecteerd door mijten of schaal gehouden.Hints

Kaffir limes en bladeren worden voornamelijk gebruikt voor het koken. Om de groei te stimuleren, pak de bladeren om de paar weken. Gebruik ze vers of in de Aziatische cooking droog. Om hun versheid te behouden de bladeren en de vruchten kunnen ook worden ingevroren in diepvries zakken en gebruikt als dat nodig is. Voor andere huishoudelijke toepassingen, verpletteren de bladeren om hun geurige oliën vrij te maken en te gebruiken in potpourri, toe te voegen aan water te spoelen om geur en staat haar, of gebruik de oliën in andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Voor andere huishoudelijke toepassingen, verpletteren de bladeren om hun geurige oliën vrij te laten. Gebruik in potpourri, toe te voegen aan water te spoelen om geur en staat haar, of gebruik de oliën in andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

Kaffir lindebomen zijn zeer netelige en moet zorgvuldig worden behandeld om letsel te voorkomen.

Share This Post