Index / wettelijk / Hoe Ter bescherming van uw sofi-nummer

Share This Post

wettelijk

Hoe Ter bescherming van uw sofi-nummer

Veel bedrijven en zelfs overheidsinstanties gebruik sofi-nummers als identificatienummers. Bovendien, sofi-nummers zijn te koop voor zowel onderzoek en commerciële doeleinden. Echter, moeten maatregelen worden genomen om uw sofi-nummer te beschermen

Advertisement

Veel bedrijven en zelfs overheidsinstanties gebruik sofi-nummers als identificatienummers. Bovendien, sofi-nummers zijn te koop voor zowel onderzoek en commerciële doeleinden. Echter, moeten maatregelen worden genomen om uw sofi-nummer te beschermen tegen vallen in de verkeerde handen valt.

Wat je nodig hebt

Jaarlijks credit verslag

Jaarverslag Sociale Zekerheid

Gebruik substituut nummers voor identificatie waar mogelijk. Staten zijn niet langer toegestaan ​​om sofi-nummers te gebruiken voor rijbewijs identificatienummers bestuurder. Ook hebben veel hogescholen en universiteiten ook begonnen met het genereren van willekeurige identificatienummers voor studenten, docenten en personeel. Veel particuliere bedrijven zullen ook alternatieve identificatienummers gebruiken als u vasthoudend zijn.

Geef nooit uw sofi-nummer in de e-mail of op ongecodeerde websites. Alleen uw sofi-nummer te geven via de telefoon als je er absoluut zeker van de informatie nodig is en de ontvanger is legitiem. Als u een telefoontje of een e-mail vragen om uw sofi-nummer, contact opnemen met het bedrijf of instantie rechtstreeks voor het geven van alle informatie.

Niet uw volledige geboortedatum en woonplaats elkaar weer te geven op sociale netwerksites. Identiteitsdieven kunnen deze informatie gebruiken om de eerste vijf nummers van uw sofi-nummer raden. Als je geboren na 1988, wanneer de ouders voor het eerst werden verplicht om sofi-nummers te krijgen voor pasgeborenen, kan het mogelijk zijn om je hele sofi-nummer raden van je geboortedatum en woonplaats staan.

Gebruik niet je volledige of gedeeltelijke geboortedatum of sofi-nummer als een paswoord online of bij een geldautomaat. Identiteitsdieven kan malware, spyware of Trojaanse paarden te gebruiken om de informatie te stelen. Als een van uw wachtwoorden bevat deze informatie, uw wachtwoord wijzigen (s) onmiddellijk.

Maak een kopie van elke kaart die uw sofi-nummer verschijnt. Black out deel van het nummer. Draag de fotokopie in plaats van de huidige kaart. Het kan zijn dat uw originele kaart eens laten zien aan het bureau dat hij voorzien, zodat zij hun eigen exemplaar te maken.

Hints

Controleer uw credit verslag regelmatig. Dit is vooral belangrijk als u het slachtoffer van identiteitsdiefstal in het verleden zijn geweest. Meld alle verdachte activiteiten onmiddellijk naar de koopman en de credit rapportage agentschap. Heeft uw sofi-kaart niet vervoeren, tenzij je moet, zoals bij het begin van een nieuwe baan. Als u het slachtoffer van identiteitsdiefstal zijn, vragen dat een 90-dagen fraude horloge op uw credit verslagen worden geplaatst.

Als u het slachtoffer van identiteitsdiefstal bent, kan uw IRS en de jaarlijkse sociale zekerheid verklaring winsten opgeblazen, omdat de dief uw sofi-nummer heeft gebruikt om een ​​baan te krijgen. De IRS en SSA mogen geloven u uw inkomen onderrapportage als je ze niet op de hoogte dat uw sofi-nummer is gestolen. De SSA zal een nieuwe sofi-nummer niet meer afgeven, behalve in gevallen waarin een individu kan aantonen dat ze extreme schade heeft geleden onder het misbruik van haar sofi-nummer.

Share This Post