Index / Tuin / Hoe te Ziekten over Heesters en Hedges Diagnose

Share This Post

Tuin

Hoe te Ziekten over Heesters en Hedges Diagnose

Zoals bij alle planten, struiken zijn gevoelig voor ziekten, en wanneer samengegroeid een afdekking te vormen, kunnen zij deze omstandigheden elkaar passeren, vanwege hun nabijheid. De diagnose van een ziekte in de eerste plaats wordt nauw inspectie

Advertisement

Zoals bij alle planten, struiken zijn gevoelig voor ziekten, en wanneer samengegroeid een afdekking te vormen, kunnen zij deze omstandigheden elkaar passeren, vanwege hun nabijheid. De diagnose van een ziekte in de eerste plaats wordt nauw inspectie van alle delen van een plant, en in meer ernstige gevallen ook kan drastisch snoeien onder meer, het uitvoeren van bodemonderzoeken of monsters van plantaardig materiaal verzenden naar een laboratorium voor het testen.

Veel struik ziekten zijn duidelijk op het eerste gezicht, het produceren van dergelijke symptomen zoals verschrompelde, gevlekt, bruinen of vervormd bladeren en stengels slap. Als u een ziekte vermoedt, onderzoekt de hele struik of, als het deel uitmaakt van een dichte haag, zo veel van het als je kunt. In een dergelijk geval kan je een aantal snoeien te doen op de zwaarst getroffen delen te krijgen; de handeling van het snoeien kan helpen om de verspreiding van de ziekte naar het nabijgelegen struiken halt toe te roepen. Inspecteren wortels door te graven om hen heen en zachtjes te trekken van de bodem weg om zoveel mogelijk van hun oppervlak als je kunt ontmaskeren zonder ze te beschadigen.

Een veel voorkomende struik ziekte, echte meeldauw is een schimmel die in eerste instantie produceert witte vlekken op bladeren. Als spots verspreid, stengels de bladeren en raken bedekt met een witte, gezwollen substantie die veroorzaakt de bladeren geel en vallen af. Andere symptomen om te zoeken naar onder andere een donkere verkleuring net onder de schors van hedge struiken zoals de buxus cultivar 'Variegata' (Buxus sempervirens "Variegata"), winterhard in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 6 tot en met 8, evenals zwart of rode sap dat straalt uit de bast, die de schimmelziekte wortel en de kroon rot aangeeft. Schimmel- en bacteriële ziekten ook leiden tot gele of bruine bladvlekken. Gele bladeren en de dood van hele takken kunnen duiden op een kanker ziekte.

Omdat schimmels en bacteriën gedijen in natte ruimten, kunnen de meeste schimmels en bacteriën struik ziekten worden geëlimineerd door regelen van de hoeveelheid vocht die alle delen van de planten worden blootgesteld. Bij het planten van nieuwe struiken, selecteert u een goed gedraineerde gebied dat veel zonlicht krijgt. Bij het omgaan met struiken, verbeteren de drainage door zinken afvoerbuizen verticaal in de bodem nabij de struiken en altijd de planten water op bodemniveau plaats van boven hun bladeren zo droog mogelijk te houden. Een nauwkeurige diagnose van een ziekte wortelrot, die een schimmelziekte is belangrijk omdat de meeste fungiciden tegenwerken alleen bepaalde pathogenen, volgens de Universiteit van Georgia Extension.

Met een oplossing gemaakt van 3/4 tot 1 1/2 eetlepels fungicide captan gemengd met 1 liter water, sproeien beide zijden van de bladeren van planten die door een schimmel die captan werkt. Spray alle delen van de planten op een droge, windstille dag voor de eerste aanvraag vervolgens elke zeven tot 14 dagen onder dezelfde weersomstandigheden totdat het probleem is opgelost. Een optie is om een ​​spray die 1/2 tot 2 eetlepels vaste koper en 1 liter water bevat gebruikt of doordrenken de grond aan de basis van de aangetaste planten met een oplossing van 1/2 tot 1 eetlepel bevochtigbare zwavel en 1 liter water. Draag geschikte kleding bij de voorbereiding en het aanbrengen van een fungicide; dergelijke kleding is voorzien van een shirt met lange mouwen, een lange broek, sokken, dichte schoenen, werkhandschoenen en een veiligheidsbril.

Struik problemen zijn vaker wel dan niet het gevolg van onjuiste aanplant en verzorging die vaak de weg geëffend voor de ziekte. Preventieve maatregelen zoals het selecteren van de ziekte-resistente planten en regelmatig snoeien gaan een lange weg in de richting van ervoor te zorgen dat al uw struiken, zowel enkele preparaten of als onderdeel van een heg, levendige en probleemloos jarenlang blijven. Bij het snoeien, verwijder alle sterven, dood of geïnfecteerde groei, en vernietig het onmiddellijk naar de verspreiding van de ziekte te voorkomen. Minimaliseren van het optreden en de verspreiding van schimmels of bacteriële ziekten door het steriliseren van alle tuingereedschap - alvorens ze te gebruiken - in een oplossing van 2 eetlepels bleekmiddel en 1 liter water. Week de snijkanten van de instrumenten voor 30 minuten in de oplossing en vervolgens drogen. Een alternatief is om de instrumenten 'snijranden met zuivere isopropylalcohol vegen.

Share This Post