Index / Cars / Hoe te Zelftest de Check Engine Light voor een C1500 Chevy

Share This Post

Cars

Hoe te Zelftest de Check Engine Light voor een C1500 Chevy

Niet alle auto's zijn voorzien van zelf testen. Die stijl van diagnostische procedure stopgezet in 1996, toen de Environmental Protection Agency (EPA) gestandaardiseerd On-Board Diagnostics. Controle van een motor na 1996 vereist een handheld scanner

AdvertisementNiet alle auto's zijn voorzien van zelf testen. Die stijl van diagnostische procedure stopgezet in 1996, toen de Environmental Protection Agency (EPA) gestandaardiseerd On-Board Diagnostics. Controle van een motor na 1996 vereist een handheld scanner. Als uw Chevrolet C1500 heeft de mogelijkheid om zelftest, dan werd geproduceerd vóór General Motors begon te fase in de OBD-II-codering. Hoewel het diagnostische systeem is verouderd, kunt u nog steeds zelf testen van de Chevrolet C1500.

Wat je nodig hebt

Paperclip

Print Chevrolet's OBD-I check engine licht knipperen codes. Je kunt ze vinden op het internet; handleiding van de C1500 is hen niet te hebben. Als u eigenaar bent van een Haynes Repair Manual voor uw model jaar, kunt u beschrijvingen van Chevy's flash codes in de motor verband houdende hoofdstukken te vinden. Plaats de handleiding of uw print-outs in de C1500's navigator vervoeren.

Ambachtelijke een paperclip in een mager "U" vorm en plaats beide uiteinden in de "A" en "B" poorten op de C1500's Assembly Line Data Link (ALDL). De ALDL is direct onder het stuur, en de "A" en "B" poorten zijn de laatste twee in de bovenste rij, uiterst rechts.

Plaats de C1500 in zelf testen mode. Om dit te doen, plaatst u de sleutel van de C1500 is in het contactslot en schakel over naar de "On" positie. Laat de C1500 de motor uit en uncranked.

Tel hoeveel keer de C1500's check engine lampje knippert en zien hoe lang de flitsen laatste. Elke flash-code is anders. Bijvoorbeeld, GM flash code 19 bestaat uit een lange flash gevolgd door negen pulse-achtige flitsen. GM flash code 41 is vier lange knippert met één puls-achtige flash. Schrijf deze neer.

Raadpleeg de middelen die u links in de C1500's navigator vervoeren. De flitser code definities worden korte beschrijvingen van de motorproblemen. Herlees de code definities en beschrijvingen. Bevestig de problemen als je in staat bent. Zo niet, het huren van een monteur om het probleem op te lossen.

Share This Post