Index / Hobby's, Games & Toys / Hoe te werken berekenen

Share This Post

Hobby's, Games & Toys

Hoe te werken berekenen

In de natuurkunde, "werk" is een meting die de hoeveelheid kracht waarmee een object op een bepaalde afstand kwantificeert. Bijvoorbeeld, te glijden een houten blok over de garagevloer vereist enige hoeveelheid kracht; hoe verder je het blok sch

AdvertisementIn de natuurkunde, "werk" is een meting die de hoeveelheid kracht waarmee een object op een bepaalde afstand kwantificeert. Bijvoorbeeld, te glijden een houten blok over de garagevloer vereist enige hoeveelheid kracht; hoe verder je het blok schuift, hoe meer werk betrokken zijn. Als het blok nooit beweegt echter geen eigenlijke werk wordt bereikt, zelfs als je jezelf hebt uitgeput in de vergeefse poging om het te verplaatsen.

Bereken de hoeveelheid kracht die nodig is om een ​​object. In het vorige voorbeeld, laten we zeggen dat het blok hout weegt 1000 Newton (225 pond). Even terzijde, een newton is een eenheid van kracht - of in dit geval, het gewicht - verkregen door het vermenigvuldigen kilo massa maal meter per seconde per seconde van de versnelling. De hoeveelheid vereist om het blok liftkracht gewoon zijn gewicht, maar om de horizontale kracht die nodig is om het glijden Vermenigvuldig gewicht maal de wrijvingscoëfficiënt berekend. Hout op een betonnen vloer heeft een coëfficiënt van ongeveer 0,62, dus keer vermenigvuldigen 1000 newton 0,62 vertelt ons dat de vereiste horizontale kracht is gelijk aan 620 Newton (139 pond).

Meet de hoek van de uitgeoefende kracht ten opzichte van de horizontale as. Als je duwen of trekken horizontaal, deze hoek nul, zodat de hoek de benodigde kracht niet verandert. Als je omhoog te trekken in een hoek van 30 graden op de x-as, maar sommige van de uitgeoefende kracht wordt verspild, dus je moet meer kracht op de horizontale eis te voldoen.

Neem de cosinus van die hoek en deel het resultaat in de gewenste horizontale kracht om de hoekige benodigde kracht te berekenen. Doorgaan met het voorbeeld, de cosinus van 30 0.87; delen 620 newtons van 0,87 berekend hoeveel hoekige kracht vereist om 713 Newton (160 pounds) zijn.

Vermenigvuldig het resultaat maal de afstand verplaatst naar het werk te berekenen. In het voorbeeld, als je het blok 10 meter (33 voet) verplaatst, vermenigvuldig 713 newton maal 10 tot de werkzaamheden van 7130 joules (5280 foot-pounds) te berekenen. "Joules" beschrijft de hoeveelheid werk of energie gebruikt om Newton kracht over een afstand gemeten in meters toe te passen. Op dezelfde manier, "foot-pounds" beschrijft het toepassen pond van kracht over een afstand gemeten in voeten.

Hints

In het voorbeeld, als je het dragen van het blok hout, misschien voel je je moe, maar geen werk is volbracht. Dat komt omdat er geen kracht nodig om deze horizontaal te verplaatsen (de wrijvingscoëfficiënt nul). Al de moeite die je maakt gaat in vast te houden, in plaats van het veranderen van zijn positie. Echter, je hebt te bereiken verticale werk toen je voor het eerst tilde hem; als de hoogte getild was 1 meter (3 voet), vermenigvuldig 1 keer de verticale kracht (gewicht) van 1000 newton om het werk te meten op 1000 joules (675 foot-pounds).

Bij de berekening van verticale werk, zou je de hoek van de uitgeoefende kracht ten opzichte van de verticale as te meten, in plaats van de horizontale as.

Share This Post