Index / Tuin / Hoe te Wei gebruiken voor het besproeien van planten

Share This Post

Tuin

Hoe te Wei gebruiken voor het besproeien van planten

In plaats van het gooien overgebleven wei van het maken van kaas, re-doel is om water en bevruchten planten. Wei bevat 6-7 procent melkdrogestof, evenals verschillende voedingsstoffen die nodig zijn voor de plantengroei. Planten zullen nog moeten reg

AdvertisementIn plaats van het gooien overgebleven wei van het maken van kaas, re-doel is om water en bevruchten planten. Wei bevat 6-7 procent melkdrogestof, evenals verschillende voedingsstoffen die nodig zijn voor de plantengroei. Planten zullen nog moeten regelmatig water, maar drenken met wei is een goede aanvulling op meststoffen en het kan de bodemgesteldheid voor planten die een lage pH de voorkeur te verbeteren.

Tracking Wei Nutriƫnten

De exacte voedingswaarde van wei varieert, maar 100 liter typisch wei bevat 1,22 pond stikstof (N), 0,40 pond fosfor (P), 1,46 pond kalium (K), 0,29 pond calcium, 0,05 pond magnesium, 0,42 pond natrium en 1,00 pond chloor. De nutriƫnten in meststoffen wordt typisch uitgedrukt in een NPK verhouding, waarin het percentage van het gewicht van de meststof bestaat uit stikstof, fosfor en kalium. Een liter wei weegt iets meer dan 8 pounds, zodat wei een zeer lage NPK verhouding van ongeveer 0.15-0.05-0.17.

Profiteren van Wei

Er is weinig gevaar van overmatige bemesting of wei de enige gebruikte meststof, maar planten krijgen evenwichtiger voeding als wei wordt gebruikt met andere meststoffen. Als hoeveelheden wei juiste evenwicht zijn met andere meststoffen kan wei helpen stabiliseren bodem en leveren mineralen zoals calcium en magnesium zonder de niveaus van oplosbare zouten in de bodem. Dit is een belangrijke eigenschap van wei sinds bodems veel zout zijn giftig voor planten. Zout opbouw in de bodem wordt meestal veroorzaakt door overbemesting, en dit gevaar is minimaal als wei wordt een extra meststof.

Uitzoeken Application tarieven

Als een vloeibare meststof, kan wei worden vervangen door reguliere aanvragen van tuin kunstmest. Gebruikte doses worden bepaald door de hoeveelheid stikstof. Een all-purpose meststof met een NPK verhouding van 24-8-16 wordt verdund met een snelheid van 1 eetlepel per 1 liter water. Dit levert 0,1 ounces van stikstof, 0,03 ounces van fosfor en 0,06 ounces kalium per applicatie. Om dezelfde hoeveelheid stikstof met behulp van wei van toepassing, meng de wei half-en-half met water. Dit levert 0,1 ounces van stikstof, 0,04 ounces van fosfor en 0,12 ounces kalium per gallon. Gebruik het mengsel in plaats van de reguliere kunstmest elke andere tijd u bevruchten. Gebruik 1 liter verdund kunstmest of wei per 10 vierkante voet van de tuin ruimte om de zeven tot 14 dagen.

Corrigeren Soil pH

Omdat wei zuur, met een pH tussen 4,0 en 6,1, kan worden gebruikt om de pH in de bodem te corrigeren alkalisch specifieke planten. Kwarkwei het meest sterk zuur, zodat het de meest effectief bij het verlagen van pH. Bodems rijk aan calcium carbonaten kan niet groeien-zuurminnende planten zoals azalea (Rhododendron spp.), Tenzij de pH wordt verlaagd. Deze planten de voorkeur aan een bodem pH van pH 4,5 tot 5,5, zodat het water geven ze met wei niet alleen levert benodigde voedingsstoffen, maar biedt ook een gezonder pH. Azalea's zijn winterhard in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 4 tot en met 9, afhankelijk van de soort.

Share This Post