Index / Fashion, Style & Personal Care / Hoe te wassen Starch Uit Clothes

Share This Post

Fashion, Style & Personal Care

Hoe te wassen Starch Uit Clothes

Stijfsel houdt katoenen kleding soepel en helder, maar soms is het gewoon zo zetmeelrijke het is knapperig. Of de schoner overdreef, kocht je iets voorgeladen met zetmeel of wil je gewoon een zachtere uitstraling, het is eenvoudig te verhelpen met ee

Advertisement

Stijfsel houdt katoenen kleding soepel en helder, maar soms is het gewoon zo zetmeelrijke het is knapperig. Of de schoner overdreef, kocht je iets voorgeladen met zetmeel of wil je gewoon een zachtere uitstraling, het is eenvoudig te verhelpen met een snelle spoelen of een aanval door het wasmachine. Zetmeel is ontworpen om op te lossen in water, dus het komt meestal uit in de was.

Zetmeel of niet?

Zetmeel is niet alleen kleding kijken netjes te houden; het helpt ook stof tegen vlekken. Lange termijn, hoewel, het kan sneller slijten stof.

Terwijl sommige mensen maken zich zorgen dat ze allergisch zijn voor zetmeel, een branderig gevoel, van kleding, vers uit de stomerij is de kans groter dat een teken dat de stofzuiger niet het weefsel niet terug naar de normale pH-niveau. Maar als je een gevoelige huid hebt, gesteven kleding kan nog steeds te stijf, jeukende of krassend voelen.

Zetmeel werkt niet goed met synthetische stoffen gebruikt, en kon vlamwerende kleding maken minder. Controleer de kleding labels alvorens het te gebruiken.

Tip

  • Zetmeel en katoenen stoffen zijn beide magneten voor zilvervisjes, dus bewaar deze gesteven shirts vers van de schoonmakers in het kledingstuk zakken ze weer binnenkwamen Als u stoffen zetmeel -. Zeggen quilten of andere naaien dat je strijken - bewaar ze in luchtdichte beschermende tassen, ook.

    Als alternatief, gebruik een spray weefsel dimensionering in plaats van zetmeel voor het strijken katoenen kleding, stelt voor: "Wardrobe Care 101" op Martha Stewart.com.

Haal het Starch Out

De beste benadering is afhankelijk van het type zetmeel dat gebruikt. De meeste zetmeel wordt gemaakt van maïs (denk: maïszetmeel alsof je in de keuken zou gebruiken) of tarwe, en is ontworpen om zich te verspreiden in de was. geniet gewoon het kledingstuk in koud, warm of heet water, afhankelijk van de instructies weefsel zorg; volg de inweken met een regelmatige wasbeurt. Als zetmeel blijft, kunt u een kopje witte azijn te proberen in een andere wasbeurt.

Als u of uw stomerij een synthetisch zetmeel gebruikt, hoewel, zal het binden aan de stof als lijm. Dit zal een aantal wasbeurten in heet water nodig hebben om eruit te komen het zetmeel.

Tip

  • Als u uw katoen chemisch gereinigd, moet u "zetmeel" of geef "geen zetmeel." Als uw kledingstuk te zetmeelrijke, in tegenstelling tot uw instructies, vraag gewoon de stofzuiger om het te repareren.

    Indien het zetmeel niet uit na een wasbeurt of twee zal komen, contact op met de schoonmakers, omdat het iets anders dan zetmeel residu op de kleding zou kunnen zijn.

Share This Post