Index / Gezondheid / Hoe te voorkomen Netvliesloslating

Share This Post

Gezondheid

Hoe te voorkomen Netvliesloslating

Netvliesloslating is een letsel aan het oog veroorzaakt wanneer de zenuwvezels in de achterkant van het oog los van het oog zelf. Deze zenuwen zijn wat de hersenen gebruikt om visie te verwerken. Afhankelijk van de ernst van onthechting, kunt u "floa

AdvertisementNetvliesloslating is een letsel aan het oog veroorzaakt wanneer de zenuwvezels in de achterkant van het oog los van het oog zelf. Deze zenuwen zijn wat de hersenen gebruikt om visie te verwerken. Afhankelijk van de ernst van onthechting, kunt u "floaters" ervaren over het oog, wazig zien, duizeligheid of zelfs blindheid. De kans op het lijden van een netvliesloslating toeneemt naarmate je ouder wordt, maar er zijn manieren om jezelf te verdedigen tegen.

Eet gezonde voeding om het begin van diabetes te voorkomen. Netvliesloslating is een hoog risico voor mensen met diabetes. Als u al diabetes hebt, neem al uw voorgeschreven medicatie in aanvulling op het eten van een gezond dieet.

Blijf uit de buurt van het hoofd trauma. Auto-ongevallen of andere gebeurtenissen die verdringen of staking het hoofd kan ertoe leiden dat uw netvlies te scheiden van je oog, zodat de bescherming van uw hoofd zal uw risico op netvliesloslating te verlagen.

Vermijd oogletsel. Netvliesloslatingen gebeuren tegen een hoger tarief bij personen met het verleden oogproblemen. Als u komt uit oogchirurgie of een ander letsel, rust je hoofd, en laat uw ogen om volledig te genezen. Vermijd activiteit met betrekking tot het hoofd, omdat dit je toch al gevoelige netvlies kunnen schokken. Draag oogbescherming in contact sport om uw risico voor oog trauma's die kunnen leiden tot een netvliesloslating te verlagen.

Als u een plotselinge toename van "floaters" over het oog of andere visie onregelmatigheden ervaren Raadpleeg onmiddellijk uw oogarts. een die niet gerepareerd kan worden - U kan een kleine netvliesloslating of andere verwondingen die kunnen leiden tot een slechtere onthechting hebben geleden.

Vraag uw arts over uw risico op netvliesloslating als je familie heeft een geschiedenis van netvliesloslating of als u een ernstige bijziendheid, zoals bijziendheid. Hij kan in staat zijn om advies over hoe je een netvliesloslating gegeven uw specifieke omstandigheden te voorkomen personaliseren.

Hints

Chirurgie of laser correctie kan corrigeren ongeveer 90 procent van het netvlies detachementen, volgens de MayoClinic.com.

Share This Post