Index / Cars / Hoe te verzwaren de achterkant van een 2WD Truck

Share This Post

Cars

Hoe te verzwaren de achterkant van een 2WD Truck

Pick-up trucks zijn ontworpen om zware ladingen te dragen in hun bedden. In gladde winter rijomstandigheden, kan dit betekenen dat een vrachtwagen met achterwielaandrijving een optimale tractie niet krijgt wanneer het bed leeg is. Een leeg bed levert

AdvertisementPick-up trucks zijn ontworpen om zware ladingen te dragen in hun bedden. In gladde winter rijomstandigheden, kan dit betekenen dat een vrachtwagen met achterwielaandrijving een optimale tractie niet krijgt wanneer het bed leeg is. Een leeg bed levert niet genoeg gewicht op de achteras voor de aangedreven wielen grip de grond vast. Dit kan leiden tot verlies van controle op gladde wegen. Verzwaren de achterkant van een 2WD truck met zandzakken, betonblokken, of voorzien gewichten kan helpen voorkomen dit.

Wat je nodig hebt

zandzakken

Betonblokken

touwen

Vul zandzakken met zand of het verzamelen van betonblokken. U kunt ook plastic zakken die kunnen worden gevuld met water af te wegen langs de achterkant van een vrachtwagen.

Set gewichten in de laadbak direct op de achteras. Zetten ze achter de as kon eigenlijk verergeren afhandeling van uw truck door het opheffen van de front-end en het verminderen van front-wielaandrijving. Als u gebruik maakt van een met water gevulde truck gewicht, werkt dit enigszins anders; de tas is groot en vlak en legt in de meeste van uw truck bed. Zodra het is op zijn plaats, sluit een tuinslang om hem te vullen.

Beveilig de gewichten. Dit is de belangrijkste stap. In het geval van een plotselinge stop of een crash, kan onbeveiligde gewichten komen vliegen door je rug voorruit in de cabine, mogelijk verwonden of doden van chauffeurs en passagiers. Om dit te voorkomen, das touwen door de gaten in cement blokken of de grommets op een water zak, dan bind het andere uiteinde rond bevestigingspunten in de truck bed. Zandzakken zijn moeilijker te beveiligen; je nodig hebt om ze te strak wikkel in verschillende lussen van touw en bind het touw vast aan het frame van de truck.

Test Rij met je vrachtwagen met de gewichten in het. Er is geen vaste hoeveelheid gewicht die het beste is voor de tractie, en het toevoegen van te veel zal zowel handling en kilometerstand belemmeren. Je moet niet hoger zijn dan het laadvermogen in de handleiding van uw truck genoemd. Houd het verwijderen van gewichten en de aanpassing van hun plaatsing tot je tevreden bent met de afhandeling van uw truck op sneeuw en ijs zijn.

Rijd voorzichtig; uw truck zal nog niet zo veel grip op sneeuw als hij zou op een droge weg.

Share This Post