Index / Huis / Hoe te verwijderen Wood Stain Van Hout

Share This Post

Huis

Hoe te verwijderen Wood Stain Van Hout

Die donkere walnoot vlek kan zijn geweest een goed idee 10 jaar geleden, maar stijlen veranderen. Als u wilt dat de vlek te verwijderen om een ​​lichtere decor regeling overeenkomen, moet u naar de finish als eerste te verwijderen, maar er is meer da

AdvertisementDie donkere walnoot vlek kan zijn geweest een goed idee 10 jaar geleden, maar stijlen veranderen. Als u wilt dat de vlek te verwijderen om een ​​lichtere decor regeling overeenkomen, moet u naar de finish als eerste te verwijderen, maar er is meer dan één manier om dat te doen. Schuren van het hout meestal verwijdert de meeste van de vlek, maar bleken ook werken, en het is een veiligere optie voor thin veneers.

Het verwijderen van de Finish

Als de gebeitst hout heeft een afwerking, het is ofwel schellak, lak of een soort van vernis. Vaak is de gemakkelijkste manier om een ​​dunne lak of schellak afwerking te verwijderen is om het af te vegen met verfverdunner - voor lak - of spiritus voor schellak. U kunt ook in staat zijn om het zand het uit zonder al te veel moeite. Genezen afwerkingen, zoals polyurethaan of alkyd lak, zal niet verzachten met een oplosmiddel, dus je moet ze strippen met een chemisch afbijtmiddel. Breng de stripper met een penseel; wachten tot de finish te borrelen, en schraap het dan met een verf schraper. Na het neutraliseren van de stripper met water, je bent klaar om te werken op de vlek.

Schuren Out the Stain

Het schuren van de hout met een progressie van steeds fijner schuurpapier grutten verwijdert de meeste van de kleur achtergelaten door een oude vlek, en als je het aanbrengen van een nieuwe vlek, moet het de resterende kleur te maskeren. Het kan zijn dat zo veel als 1/16 inch van hout of meer om alle kleur eruit te verwijderen, en dat is veel gemakkelijker te maken met een orbitale of bandschuurmachine dan met de hand. Nadat u de machine schuren, zand altijd klaar bent met de hand met de nerf van het hout - met dezelfde schuurpapier je met behulp van de machine - to machine markeringen wissen.

Mengen van een Chloor Wood Bleach

Kleurstof vlekken zinken dieper in de houtnerf dan pigmentvlekken en kan niet altijd worden verwijderd door schuren. Chloor kan verlichten de meeste kleurstoffen. Een sterk chloor bleekmiddel hout met calciumhypochloriet, wordt gebruikt voor het chloreren zwembaden. Meng een verzadigde oplossing door het toevoegen van kristallen water totdat geen van de kristallen op te lossen. Chloor is niet effectief voor het verwijderen van pigmentvlekken, maar u kunt enig succes hebben als u deze bleken met tweedelige hout bleekwater; de twee delen waterstof peroxide en natriumhydroxide. Tweedelige bleekmiddel wordt geleverd als een kit die meestal ook instructies voor het gebruik ervan.

Bleken Procedure

Om bleken uit een kleurstof vlek uit een stuk hout, gelden de verzadigde chloor oplossing onmiddellijk na het mengen; het bleekmiddel verliest snel zijn effectiviteit als je laten staan. Het dragen van rubberen handschoenen en een gasmasker, en borstel of veeg het bleekmiddel op het kale hout. De kleur kan direct verlichten, maar je moet het bleekmiddel achter te laten op 's nachts naar de volledige effecten te krijgen. De procedure voor het aanbrengen van twee delen hout bleekwater is afhankelijk van het product dat u gebruikt, maar je meestal van toepassing één component - label deel A -. En onmiddellijk volgen met een deel B Tweedelige bleekwater lichter de natuurlijke houtkleur en most met voorzichtigheid worden gebruikt - het is het beste om een ​​klein gebied eerst te testen.

Share This Post