Index / Huis / Hoe te verwijderen van een lak van messing

Share This Post

Huis

Hoe te verwijderen van een lak van messing

Messing knoppen, scharnieren en decoratieve armaturen moeten schoon blijven en dofheid-vrij om esthetische aantrekkingskracht te behouden. Helaas, de op glanzend messing lak voorwerpen geel door de jaren heen en de koperen onder dof. Zolang de lak bl

AdvertisementMessing knoppen, scharnieren en decoratieve armaturen moeten schoon blijven en dofheid-vrij om esthetische aantrekkingskracht te behouden. Helaas, de op glanzend messing lak voorwerpen geel door de jaren heen en de koperen onder dof. Zolang de lak blijft, is het onmogelijk om de koperen polijsten. Gelukkig, het verwijderen van de lak is niet moeilijk, met behulp van een ofwel een commercieel stripper of een zelfgemaakte oplossing van soda en water.

Wat je nodig hebt

 • Commerciële lak stripper

  solvent borstel

  Bakpoeder

  Water

  grote pot

  schone lappen

  Krant

Neem het object van zijn omgeving, indien mogelijk. Maak messing eindstukken van roeden of bedden, en neem de scharnieren en messing kloppers van deuren. Demonteer onderdelen met slechts een kleine hoeveelheid koper, zoals de handen in oude klokken. Neem messing om een ​​professionele voor het reinigen als u uw vermogen om een ​​object weer in elkaar te twijfelen.

Bereid jezelf voor het gebruik van een commercieel lak stripper, als stripper dampen zijn zeer giftig en een daling van de stripper kan uw huid verbranden. Draag solvent handschoenen en beschermende brillen. Ventileer de kamer voldoende.

Plaats de krant over het oppervlak en de positie van messing object. Borstel de stripper op het object met een stripper borstel die is ontworpen om de chemische weerstaan. De meeste strippers lak dik en enigszins klonterige, dus met de punt van de borstel om de oplossing in scheuren en gaten werken. Laat de stripper op het object te blijven voor de benodigde tijdsduur voor het meten van een klein gebied.

Gebruik schone lappen om alle stripper wegvegen zodat de oude lak naast de stripper oplosmiddel wordt verwijderd. Als de lak sticks op elk gebied, met een beetje meer van de oplossing. Snijd smalle stroken van de lompen en ze gebruiken om heen en weer over inkepingen te trekken, het verwijderen van de oude lak. Gebruik een plamuurmes of harde plastic schraper indien nodig.

Bypass de chemische stoffen met een zelfgemaakte oplossing van soda en water, die werkt voor het verwijderen van lak van kleine koperen voorwerpen. Breng het water aan de kook in een pot groot genoeg is om je messing punt onderdompelen. Voeg baking soda in het bedrag van 2 el. per liter water. Plaats uw koperen object in het kokende water en laat het sudderen gedurende 15 minuten.

Gebruik hittebestendig tanden om het object te verwijderen en plaats deze op een zachte doek. Zorgvuldig, met handschoenen, schil de lak van het messing. Als kleine stukjes blijven, herhaal het proces.

Hints

Breng een nieuwe laklaag na het reinigen of repareren van de koperen object. Messing dof snel bij blootstelling aan lucht of de zuren in menselijke handen.

Werk in een goed geventileerde ruimte. Lak stripper kan messingsplateren schaden. Bepaal of objecten zijn massief messing of messing platen met behulp van de magneet-test: messingsplateren trekt een magneet, maar echte messing niet.

Share This Post