Index / Cars / Hoe te verwijderen van een koolstoffilter in een Grand Cherokee

Share This Post

Cars

Hoe te verwijderen van een koolstoffilter in een Grand Cherokee

De koolstoffilter - technisch gezien wel de EVAP-bus - maakt deel uit van de verdampingsemissie van het voertuig. Het werkt met de natuurlijke vacuüm lekdetectie (NVLD) pomp om gas dampen slaan en houd ze uit de atmosfeer. Deze bus moet zo lang als h

Advertisement

De koolstoffilter - technisch gezien wel de EVAP-bus - maakt deel uit van de verdampingsemissie van het voertuig. Het werkt met de natuurlijke vacuüm lekdetectie (NVLD) pomp om gas dampen slaan en houd ze uit de atmosfeer. Deze bus moet zo lang als het voertuig meegaan, maar je kan het nodig zijn om het te verwijderen om te werken aan andere componenten, zoals de brandstoftank. Op de Jeep Grand Cherokee, wordt gemonteerd op het voertuig met meerdere haken en verbonden door middel van slangen. Deze procedure kan variëren, afhankelijk van de exacte jaar van het voertuig.

Wat je nodig hebt

Floor jack

Jack staat

schroevedraaier

Hef achterkant van het voertuig met behulp van een vloer-aansluiting en ondersteuning van het op jack stands. Het koolstoffilter is direct voor de brandstoftank, die aan de zijkant van het voertuig met het vulmiddel deur, en de slangen / bedrading zijn verbonden aan de linkerkant van de bus's.

Knijp de binnenste randen van de tabs vrijlating aan het licht-gekleurde connector van de EVAP slang om hun vergrendeling tanden los te maken van verhoogde rand van de bus pijp's. Trek de stekker uit de pijp om de slang los te koppelen.

Duw de glijdende slot op de elektrische connector van de NVLD pomp uit de buurt van de pomp en in de richting van de bedrading om het te verplaatsen naar de ontgrendelingspositie. Druk op de tab vrijlating in de buurt van het slot en trek de stekker uit om de elektrische connector los te koppelen.

Sluit het filter los van de NVLD pomp, die aan de andere zijde van de elektrische connector.

Druk op de vergrendeling tabs aan de rechterzijde montagebeugels de bus met een schroevendraaier om de bus uit de beugels los.

Draai de bus de rechterkant naar buiten en uit de buurt van het voertuig en maak de montage slot op het tabblad aan de linkerkant montagebeugel op de bus te verwijderen.

Share This Post