Index / Tuin / Hoe te verwijderen Lichen

Share This Post

Tuin

Hoe te verwijderen Lichen

Lichen, een combinatie van algen en schimmels, groeit van nature in de tuinen en de omliggende gebieden. Hoewel lichen niet slopende om voor planten en rotsen die het groeit op en rond, tuinders vinden het vaak ongewenst. Lichen kan worden verwijderd

AdvertisementLichen, een combinatie van algen en schimmels, groeit van nature in de tuinen en de omliggende gebieden. Hoewel lichen niet slopende om voor planten en rotsen die het groeit op en rond, tuinders vinden het vaak ongewenst. Lichen kan worden verwijderd voor esthetische doeleinden.

Wat je nodig hebt

 • Water

  Glycerine

  kleideeltjes

  Hard-haren borstel

  bleekwater

  handschoenen

  Spons

Meng water en glycerine in gelijke delen, voeg dan genoeg kleideeltjes om een ​​dikke mengsel te maken.

Spreid het mengsel over de korstmossen en laat het zitten voor vijf tot 10 minuten. schrobben het dan af met een harde borstel.

Was het oppervlak met water.

Meng water en bleekmiddel in gelijke delen. Met behulp van handschoenen en een spons, Breng het mengsel op de rots oppervlak waar u het korstmos verwijderd. Hiermee wordt voorkomen dat korstmos vanaf daar weer te groeien.

Hints

Bepalen wat voor soort korstmos groeit in de tuin voordat u het verwijdert, omdat sommige soorten zijn zeldzaam en mag niet worden verwijderd. Bijvoorbeeld, Boreal Vilt Lichen is uiterst zeldzaam en groeit in het donker bruin-grijs tot blauwgroene fluweelachtige bladeren. Alle soorten korstmos kan worden bepaald met behulp van online encyclopedieën planten.

Share This Post