Index / Huis / Hoe te verwijderen krassen van Marble

Share This Post

Huis

Hoe te verwijderen krassen van Marble

Zoals het spreekwoord zegt, "een huis is een man kasteel." En wat een betere materiaal om je eigen kasteel dan marmer, het bouwmateriaal gebruikt in dergelijke plaatsen zoals de Griekse Parthenon, de Taj Mahal, en de Verenigde Staten Capitol ver

Advertisement

Zoals het spreekwoord zegt, "een huis is een man kasteel." En wat een betere materiaal om je eigen kasteel dan marmer, het bouwmateriaal gebruikt in dergelijke plaatsen zoals de Griekse Parthenon, de Taj Mahal, en de Verenigde Staten Capitol versieren? De schoonheid van deze legendarische materiaal komt op een kostprijs; marmer is relatief zacht en kunnen gemakkelijk krassen. Hoewel preventie is de sleutel, wordt zelfs de meest gerede huiseigenaar gebonden aan een kras nu en dan tegenkomen. Hier is hoe te krassen van uw huis marmer oppervlakken te verwijderen.

Wat je nodig hebt

 • Kom

  Warm water

  Milde vloeibare afwasmiddel

  Drie zachte doeken

  Fijnkorrelig schuurpapier (optioneel)

  Commercial marmer polish (optioneel)

Hoe te verwijderen krassen van Marble

Vul een kom met een mengsel van water en een mild afwasmiddel. Houd het water warm, maar niet heet.

Natte één van uw zachte doeken. Wring het goed, dan wrijf de bekraste marmeren oppervlak. Veel kleine krasjes in marmer worden veroorzaakt door vuil of gruis. Een zachte reiniging -en het sleutelwoord hier is gentle- kan wonderen verrichten.

Dompel een tweede zachte doek in water, wring, daarna grondig afspoelen het marmeren oppervlak. Spoel de doek vaak zodat alle zeepresten verwijderd.

Buff de nu schoon marmer met een droge zachte doek. Soms eenvoudige reiniging volstaat om kleine krassen van het oppervlak te verwijderen.

Indien de schoonmaak en polijsten niet de krassen van het marmer doen verwijderen, probeer zachtjes te wrijven de kras met een stuk van fijnkorrelig schuurpapier. Gebruik een lichte hand.

Eindig met behulp van een commercieel marmer polish, verkrijgbaar in hardware en home-winkels. Een bekende merknaam is Gel-Gloss.

Zoek professionele hulp als de kras diep is of niet reageert op uw inspanningen. Experts hebben zowel de expertise en de speciale gereedschappen om zwaar beschadigde marmeren oppervlakken te behandelen.

Hints

Zorg ervoor dat je knikker is waar marmer. Krassen in het oppervlak van synthetische marmer of andere variétés natuursteen moet anders worden benaderd dan krassen in echte marmer.

Stof is de vijand van marmer. Stof, grind, zand en is een belangrijke oorzaak van krassen.

Gebruik nooit azijn, citroen, of een zuur product marmeren oppervlakken te reinigen.

Vermijd grote watertemperatuur - in dit geval, heter is niet beter.

Share This Post