Index / Huis / Hoe te verwijderen en vervangen een keramische kookplaat Top

Share This Post

Huis

Hoe te verwijderen en vervangen een keramische kookplaat Top

Keramische kookplaten zijn strak en schoon uit, maar soms worden ze crack lijnen geven na jaren van gebruik, of lijden onvoorziene breuk. U kunt verwijderen en vervangen van de keramische kookplaat jezelf. De baan is niet moeilijk, en zal u aanzienli

Advertisement

Keramische kookplaten zijn strak en schoon uit, maar soms worden ze crack lijnen geven na jaren van gebruik, of lijden onvoorziene breuk. U kunt verwijderen en vervangen van de keramische kookplaat jezelf. De baan is niet moeilijk, en zal u aanzienlijk minder dan het inhuren van een professional om het te installeren of de aanschaf van een nieuw fornuis kosten.

Wat je nodig hebt

  • schroevedraaier

    Zware leren handschoenen

    handdoeken

    Nieuwe kookplaat

    Hamer

Bestel een nieuwe kookplaat. U vindt het merk en typenummer van uw kachel nodig hebben om de juiste te krijgen. Neem contact op met de fabrikant rechtstreeks, en zij zullen ervoor zorgen dat je de juiste kookplaat voor uw kachel.

Koppel uw kachel in de voeding. Dit is essentieel om ongewilde elektrische schokken te voorkomen, terwijl u de kookplaat te vervangen.

Open de ovendeur. Onder de voorste rand van de kookplaat, vinden de bevestigingsbouten. Verwijder de schroeven met een Phillips schroevendraaier. Zet de schroeven op een veilige plaats.

Schuif de keramische kookplaat naar u ongeveer 12 inch. Je kan niet volledig verwijderen van de kookplaat totdat je de grond draad en kabelbomen trekontlasting afhaken. Als u merkt dat een deel van uw kachel top is op het punt om te vallen, verwijder voorzichtig de gebroken stuk.

Verwijder de schroeven van de aardingskabel en de kabelboom trekontlasting met een Phillips schroevendraaier. Verwijder de oude kachel top.

Bekleed een tafelblad met handdoeken om de kookplaat te beschermen tegen krassen.

Plaats de oude kachel top ondersteboven op een tafel. Plaats uw nieuwe kookplaat in dezelfde richting.

Verwijder de schroeven van de branders. Het houden van de branders in een apparaat, verwijder ze allemaal op hetzelfde tijdstip en plaats ze op de nieuwe kookplaat.

Vervang de schroeven aan om de branders zijn plaats te houden op de nieuwe kookplaat.

Installeer de nieuwe keramische kookplaat door het plaatsen van het op de kookplaat. Sluit de aarddraad en de kabelboom trekontlasting.

Schuif de keramische kookplaat totdat het op zijn plaats.

Open de ovendeur. Draai de schroeven met een Phillips schroevendraaier. Sluit de ovendeur en sluit de voedingsbron aan de kachel. Veeg de nieuwe kookplaat met een vochtige spons om stof en vuil te verwijderen.

Hints

Te ontdoen van de oude kachel top, kunt u om het te breken in kleinere stukken. Wikkel de oude keramische kookplaat in een oude handdoek. Voorzichtig raakte de kookplaat om het te breken in meer beheersbare stukken.

Share This Post