Index / Gezondheid / Hoe te verwijderen een vreemd voorwerp van uw ogen

Share This Post

Gezondheid

Hoe te verwijderen een vreemd voorwerp van uw ogen

Neem even de tijd om de gezondheid van uw ogen elke keer dat je iets in het te evalueren. Sommige buitenlandse lichamen vereisen een noodsituatie kamer bezoek, maar vele anderen niet. Echter, de sleutel tot een bezoek aan de oogarts te vermijden komt

AdvertisementNeem even de tijd om de gezondheid van uw ogen elke keer dat je iets in het te evalueren. Sommige buitenlandse lichamen vereisen een noodsituatie kamer bezoek, maar vele anderen niet. Echter, de sleutel tot een bezoek aan de oogarts te vermijden komt in het geven van directe aandacht voor het oog.

Wat je nodig hebt

eyewashes

mirrors

Facial Tissues

Was uw handen voordat het aanraken van je oog.

Controleer uw oog zorgvuldig met behulp van een spiegel en fel licht. Als iemand met u is, vraag hem of haar om uw oog te inspecteren voor u door voorzichtig op te tillen het deksel en turen in alle hoeken van uw oog.

Neem van uw medicijnkastje een fles van steriele, isotone, gebufferde oplossing boerenbedrog. Zorg er absoluut zeker van dat het etiket staat "voor gebruik in de ogen."

Vraag een familielid voor het spoelen van uw oog voor u. Hoewel het mogelijk is om het spoelen van je eigen oog, met iemand anders te spoelen is het effectiever.

Ga liggen op een bed of bank. Houd uw hoofd iets naar de linkerkant als je linkeroog wordt gespoeld, en iets naar rechts als uw rechteroog wordt gespoeld. Dit maakt het vreemde lichaam om naar buiten en weg te vloeien voort uit uw oog, in plaats van bundeling van in het oog.

Laat uw familielid kijk goed rond je ogen door het verspreiden geopend je oogleden. Als uw helper een vreemd voorwerp ziet, moet hij of zij extra ijverig in het spoelen die plek met de oplossing zijn.

Houd een zakdoek in de buurt van de buitenkant van het oog om de ogen uit te wassen, bevochtigen je kussen en gieten in je oor te houden.

Dep de buitenkant van het oog te drogen, en rust 5 minuten, bij voorkeur met de ogen gesloten.

Open de ogen en zie hoe het voelt. Is de korreligheid gegaan? Heeft lichte pijn je ogen? Zo niet, dan is uw ogen de meeste kans schoon gespoeld. Als het oog blijft geïrriteerd te voelen, spoel het nog een keer.

Denk aan het bellen van een oogarts als er na twee grondige flushings, het oog voelt nog steeds geïrriteerd. Vervolg irritatie kan een indicatie zijn van een hoornvlies schuren, en in dat geval zou te veel blozen meer kwaad dan goed doen.

Hints

Als je alleen bent, kunt u het oog beker die wordt geleverd met de boerenbedrog fles om uw oog te spoelen gebruiken.

Een andere methode voor het verwijderen van een vreemd object uit uw oog is om een ​​grote kom met lauw water te vullen, en duik je gezicht in het water. Dwing je ogen wijd open, terwijl het bewegen van je gezicht in het water - dit zal helpen verjagen deeltjes. Het werkt vooral goed met gemaaid gras en onkruidzaden.

Als je een stuk metaal in je ogen, zal een roest ring binnen 45 minuten te vormen. Als je het metaal niet onmiddellijk te verwijderen, moet u naar de oogarts om de roest ring verwijderd. U zult niet in staat zijn om een ​​ring roest te verwijderen op uw eigen.

Zoek medische zorg als u een object niet kan verjagen, als je metaal of glas deeltjes in uw ogen, of als er iets is ingebed in uw oog.

Maak nooit de fout van het spoelen van uw ogen met steriele oogdruppels met tetrahydrozoline hydrochloride. Deze druppels zijn bedoeld om de roodheid en irritatie uit te maken van de ogen, niet om ze schoon te spoelen.

Als uw oog blijft zanderig of een zere een uur het gevoel na het spoelen, of als het wordt weggeschoten met roodheid, zie een oogarts. Cornea schaafwonden zijn ernstig en moet onmiddellijk medische hulp.

Share This Post