Index / Cars / Hoe te vervangen Gloeilampen in een Dashboard

Share This Post

Cars

Hoe te vervangen Gloeilampen in een Dashboard

U kan nodig zijn om gloeilampen te vervangen in een dashboard voor een verscheidenheid van redenen. Gloeilampen kan gewoon burn-out, of misschien wilt u "kleden" uw verlichting met een aantal van de nieuwe LED-lampen op de markt van vandaag. Als

AdvertisementU kan nodig zijn om gloeilampen te vervangen in een dashboard voor een verscheidenheid van redenen. Gloeilampen kan gewoon burn-out, of misschien wilt u "kleden" uw verlichting met een aantal van de nieuwe LED-lampen op de markt van vandaag. Als u een lamp die niet werkt te vervangen, zorg ervoor dat het de lamp en niet de zekering die is doorgebrand. Zodra u zeker weet dat de lamp die vervangen moet worden, het proces is eenvoudig.

Wat je nodig hebt

auto manual

Phillips schroevendraaier

bol vet

Zorg ervoor dat de lamp van wattage en pool (enkel of dubbel) overeenkomt met de specificaties van uw voertuig. Deze informatie dient in de handleiding van uw auto.

Volg de aanwijzingen in de handleiding van uw auto voor toegang tot het dashboard lichten. Voor de meeste voertuigen, zal dit een simpele kwestie van het gebruik van een kruiskopschroevendraaier om de vier schroeven waarmee het paneel over de sporen te verwijderen; sommige voertuigen kan het nodig zijn om het hele dashboard gezicht te verwijderen. In dit geval, zal je nog steeds alleen maar een Phillips schroevendraaier, maar u moet uw handleiding raadplegen om alle van het dashboard schroeven te lokaliseren.

Knijp de metalen voet van de lamp die u nodig hebt om te vervangen en trek het langzaam uit de metalen cilinder deelneming aan de achterzijde van de meter.

Kijk naar de vervangende lamp die u hebt gekocht om te leren hoe de oude te verwijderen. Als de basis van de nieuwe lamp is rond en heeft twee noppen op de bodem, dan zult u de oude lamp verwijderen door het vasthouden van de socket met de ene hand en knijpen, duwen en het draaien van de nieuwe lamp (in elke richting) totdat u voelt het vrij te geven met de andere hand. Als uw vervangende lamp heeft een vierkante of platte uiteinde, gewoon knijpen de oude lamp en trek deze uit het stopcontact.

Daub een beetje vet aan de buitenkant van het ronde uiteinde van de vervangende lamp; als het vierkant of appartement, daub wat vet op de connectoren op het einde. Dit zal helpen om vocht en corrosie, en maak eventuele toekomstige bulb veranderingen eenvoudig. Installeer de nieuwe lamp door de methode die u gebruikt om de oude lamp te verwijderen omkeren. Opnieuw installeren van de gloeilamp in de gauge clip en sluit het paneel.

Hints

Voordat u het paneel weer aan, test de lichten om ervoor te zorgen dat ze werken.

Sommige meters maken gebruik van een lamp die is gemaakt als een eenheid, compleet met socket en draden. Wanneer u de oude lamp in te trekken, ontkoppel de draden en bevestig de draden aan de nieuwe lamp / socket unit. Zorg ervoor dat de rode en zwarte draden van de nieuwe socket hechten aan dezelfde draden die de oude draden werden verbonden (niet kunnen voldoen in kleur).

Share This Post