Index / Cars / Hoe te verhogen Low End Torque door Porting Heads

Share This Post

Cars

Hoe te verhogen Low End Torque door Porting Heads

Porteren cilinderkoppen algemeen verwijst naar het proces van het vergroten van de inlaat- en uitlaatpoorten van de motoren cilinderkoppen. Porting wordt meestal gedaan om de luchtstroom en vermogen te verhogen bij hoge toeren. Hoofden met kleinere h

Advertisement

Porteren cilinderkoppen algemeen verwijst naar het proces van het vergroten van de inlaat- en uitlaatpoorten van de motoren cilinderkoppen. Porting wordt meestal gedaan om de luchtstroom en vermogen te verhogen bij hoge toeren. Hoofden met kleinere havens - un-ported - bieden meestal beter low-end koppel dan ported hoofden. Toch zijn er een aantal porten van procedures die kunnen worden uitgevoerd, zonder op significante uitbreiding van de havens, die zal resulteren in een betere low-end koppel.

Wat je nodig hebt

Dumore flexable as grinder

Head porting kit

Vilt wiel bit

Vervanging voelde wielen

Jewelers rouge kit

Verwijder de ruwe casting oppervlak van de inlaatkanalen met een taps toelopende medium grit steen van een head porting kit, gemonteerd in een Dumore flexibele as molen. Verwijder net genoeg materiaal om het ruwe oppervlak te verwijderen en laat een wervelend patroon in de haven.

Herhaal dit proces met een fijn schuurpapier beetje. Laat het markeert het schuurpapier maakt in de haven. Verplaats het bit, zodat de markeringen wijzen in de poort op ongeveer een hoek van 45 graden ten opzichte van de ingang van de haven. Hiermee wordt voorkomen dat brandstof pooling in de havens en geven een "werveling" effect in de binnenkomende brandstof kosten.

Verwijder de ruwe casting merken in de uitlaat haven met een medium stenen, met behulp van de Dumore flexibele as molen setup. Ga naar een fijne steen. Verwijderen zo min mogelijk materiaal. Pools de uitlaatpoort met een vilten wiel, gemonteerd in de Dumore setup. Gebruik juweliers rouge, te beginnen met grof - zwart - en verhuizen naar rood, bruin, en afwerking met wit. Dit zal de poort te polijsten tot een glanzende, bijna spiegelende afwerking. Uiteindelijk zal dit helpen bij de beweging van uitlaatgassen.

Plaats een oude set van kleppen in de cilinderkop. Dit is om de klepzittingen te beschermen. Breng afplakband op het oppervlak van de cilinderkop. Snijd de tape met een scheermesje zodat alleen de kamers worden blootgesteld. Gebruik de Dumore flexibele as molen setup, voelde wiel en rouge, naar de verbrandingskamer te poetsen. Dit zal de verbranding te verbeteren en te voorkomen dat koolstof opbouw in de kamer.

Hints

Het zou een goed idee om dit te oefenen op een junk cilinderkop, zodat u een indruk kunt krijgen voor het. Vergeet niet, verwijder zo weinig mogelijk materiaal. Porting is een kunst.

Een slechte porting job daadwerkelijk kan afnemen prestaties. Als je onzeker bent over dit te doen, neem de hoofden naar een professional.

Share This Post